PÅ HVER SIN SIDE: Klaus Sonstad nekter å spille for Frelsesarmeen fordi de diskriminerer homofile. DDE liker også dårlig organisasjonens holdninger men ønsker å holde konsert.
PÅ HVER SIN SIDE: Klaus Sonstad nekter å spille for Frelsesarmeen fordi de diskriminerer homofile. DDE liker også dårlig organisasjonens holdninger men ønsker å holde konsert.

TV 2-Klaus nekter å opptre for Frelsesarmeen etter homo-nei

Sonstad: – Jeg må si min mening!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Programleder og humorist Klaus Sonstad trekker seg fra Frelsesarmeens Grytekonsert den 17. desember, melder Adressa.no.

Vanskelig situasjon

Årsaken skal være den siste tids avsløringer om at homofile medlemmer i Frelsesarmeen føler seg diskriminert på grunn av deres seksuelle legning.

– Jeg synes det er en vanskelig situasjon de har satt både seg selv og oss i, forteller Sonstad.

Ville falt på stengrunn

Sonstad som etter planen skulle spille Grytekonsert den 17. desember har helt siden han var en del av humorduoen «Are & Odin» vært en forkjemper for de homofiles rettigheter.

– Var dette en vanskelig valg for deg?

– Jeg sier altså min mening om deres holdninger til homofile kjærlighetsforhold ved å trekke meg fra konserten, forteller Sonstad til tv2.no i dag.

Ga 1000 kroner

Sonstad forteller at det ikke har vært et enkelt valg å trekke seg og sier han fortsatt vil være med å støtte Frelsesarmeen på andre måter.

– Jeg støtter det fantastiske arbeidet de gjør for fattige og trengende i Norge og verden. Jeg mener det går an å ha flere tanker i hodet samtidig, og var derfor nede på torget i Trondheim og ga 1000 kroner i gryta til Frelsesarmeen.

Sonstad har også uttalt at han håper dette vil være en «vekker» for Frelsesarmeen.

– Jeg oppfordrer Frelsesarmeen i Norge til å våkne og ta virkeligheten innover seg.

STØTTEKONSERT: DDE med Bjarne Brøndbo i front under Frelsesarmekonsert på Egertorget i Oslo i 2008. (Foto: Junge, Heiko, © PEK)

DDE spiller

I går ble det kjent at også bandet Soup ikke vil stille på Grytekonserten. Også musiker Martin Rygvold har besluttet å trekke seg.

Gruppa DDE har ifølge Adresseavisen tenkt til å holde seg til avtalen om konsert. De har tidligere også gitt ut en juleplate med Frelsesarmeen i 2008, «Frelsesarmeens Juleplate».

– Vi har for lengst tatt stilling til Frelsesarmeen. Vi er på ingen måte er enige i Frelsesarmeens bestemmelse for homofile, Vi synes det er feil, og det har vi sagt tidligere. Samtidig synes vi at de gjør så mye bra at vi på tross av det har vært med og støttet dem i mer enn 15 år, forteller manager Bård Jørgen Iversen til adressa.no.

Respekterer valgene

Han forteller også at bandet respekterer de andres valg om å trekke seg fra konsertene.

– Jeg fordømmer ikke noen jeg. Utover det ønsker jeg heller ikke å kommentere hva andre velger å gjøre. Jeg har respekt for det hver enkelt mener.