Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Ida Falch-Olsen

Det melder det finske nyhetsbyrået FNB.

I forbindelse med feiringen av 20-årsjubileet for Russlands grunnlov tirsdag, har Putin gitt amnesti til mange politiske fanger.

Blant dem som skal ha blitt benådet er de to aktivistene og medlemmene av pønkebandet Pussy Riot, Nadezjda Tolokonnikova (23) og Maria Aljokhina (25), som soner en straff på to års fengsel for å ha kritisert Putin.

TV 2 omtalte i november at Tolokonnikova meldt savnet etter at hun hadde blitt sendt til en straffeleir i Sibir.

Det var da familien som desperat ba om hjelp til å finne ut hvor hun befant seg, fordi de ikke hadde fått kontakt med henne på flere uker.

Alle tre fri

Det ene av de tre medlemmene av punkrockgruppen, Jekaterina Samutsevitsj (31), ble løslatt allerede i fjor, men dommen på to års fengsel mot de to øvrige bandmedlemmene ble da opprettholdt.

Alle tre ble i august 2011 dømt til to års fengsel for å ha sunget en regimekritisk sang i en katedral i Moskva.

– Jeg mener jeg ikke har begått noen forbrytelse. Vi har alle tre den samme holdningen. Jeg mener ikke jeg er skyldig i å ha skapt offentlig uro, sa Samutsevitsj i en uttalelse.

Greenpeace-aktivister benådet

Også de 30 Greenpeace-aktivistene som ble pågrepet i september mens de aksjonerte mot en russisk oljeplattform, er benådet, ifølge FNB.

Aktivistene ble i november løslatt mot kausjon, men siktelsene mot dem ble opprettholdt og de har ikke fått lov å forlate Russland.

Det har også blitt spekulert på om den tidligere oljemagnaten og Putin-kritikeren Mikhail Khodorkovskij kunne bli satt fri, men det er ikke kjent om han er blant dem som omfattes av amnestiet.

LES OGSÅ: Hvordan kunne en sang i en kirke provosere så mye?

(TV 2 / NTB)