toppbilde12
toppbilde12

Studenter risikerer fengsel etter snøballkrig mot lærer

Snøballkrig endte opp i anmeldelser, utvisninger og tårer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Ingrid Treborg

Fredag snødde det kraftig i Oregon. Rundt hundre studenter på University of Oregon trakk ut på gata og kastet snøballer på hverandre.

Snøballkrigen gikk fra uskyldig moro til det New York Daily News kaller en 'snømassakre'.

Den pensjonerte kunstprofessoren Sherwin Simmons, som jobbet på universitetet fram til nå nylig, prøvde forgjeves å komme seg unna mobben. Etter gjentatte forsøk på å kjøre fra studentene, som kastet snø på frontruta hans, gikk han ut av bilen og ba om å få være i fred.

Studentene svarte med å kaste flere snøballer på ham, og det ble blant annet kastet en bøtte full av snø inn i bilen.

Nå er flere anmeldt for overfall og trakassering. Blir studentene dømt for ugjerningene, risikerer de store bøter og fengsel. Én elev er blitt utvist fra skolen, og flere spillere på universitetets amerikansk fotball-lag er utvist fra laget.

Artikkelen fortsetter under bildet ...

Sett av tre millioner

Snøballkrigen ble filmet av en ansatt i Daily Emerald. Videoen øverst i saken, som er gjengitt av TV2.no med tillatelse fra Emerald Media Group, er på fem dager blitt sett over tre millioner ganger.

Oregon-politiet bruker videoen som etterforskningsmateriale og forsøker å finne ut hvem samtlige deltakere var, skriver nettstedet.

Enda flere studenter risikerer å bli anmeldt for hærverk. Mange ansatte ved universitetet fikk bilene delvis ødelagt på grunn av søppeldunker og iskuler som ble kastet mellom studentene.

– Først var snøballkrigen bare uskyldig moro, og det var gøy fordi alle som var med ønsket å delta. Men så begynte de å kaste ting på biler, og jeg følte på meg at dette ble helt feil. Jeg trakk meg unna, men mange fortsatte, sier studenten Liana Lis til Daily Emerald.

Flere studenter tok til tårene da de fikk se skadene etter at snøballkrigen var over.

I en pressemelding skriver University of Oregon at de tar saken på alvor, og at de jobber tett sammen med politiet for å ta alle gjerningsmennene.