SturlaJohansen (Foto: Stella Pictures, © Stella Pictures)
SturlaJohansen (Foto: Stella Pictures, © Stella Pictures)

Sturla Berg-Johansen avslører sin hemmelige forelskelse

– Jeg var så forelsket som jeg aldri før hadde vært.

Av Christina Øien

Det stormet rundt komikeren da han valgte å komme ut av skapet på premieren av forestillingen «Damenes aften» på Chat Noir i 2009.

– Det er deilig å få sagt det, nå gleder jeg meg til framtida, sa Berg-Johansen til «God kveld Norge» etter avsløringen for fire år siden.

Håpet å finne kjærligheten med en kvinne

Det var mot slutten av showet at han avslørte at han har hatt en dragning til menn hele sitt liv.

«Hvorfor er jeg single, jeg har tenkt til å avsløre det for dere nå. Den første forelskelsen preger de første i mange år. Turte aldri å fortelle det til ham. Dere hørte riktig, og nei det var ikke en vits. 19 år gammel forelsket jeg meg i en gutt på Tenerife. Jeg har kjørt kombo i mange år. Jeg har håpet i det lengste at jeg har kunnet finne kjærligheten med en kvinne. Og jeg har prøvd, og prøvd, og prøvd. Dette er resultatet: Damenes aften, en siste hilsen».

Håpløst forelsket

I et ærlig blogginnlegg forrige uke forteller Sturla Berg-Johansen om hvordan han opplevde sin første forelskelse som han nevnte så vidt fra scenen i 2009.

«Jeg satt fast i en dyp, ulykkelig forelskelse. Jeg var så forelsket som jeg aldri før hadde vært. Det første jeg gjorde om morgenen da jeg våknet – alene i sengen, var å se for meg smilet, øynene og leppene. Jeg drømte meg bort og klamret meg til puten. Lukten kunne jeg forestille meg. Jeg var fortapt, men på grunn av dere og på grunn av normene i samfunnet. På grunn av meg om min egen frykt, frykten for hva andre ville tenke om meg. På grunn av dette torde jeg aldri fortelle det til ham», skriver Berg-Johansen.

Skulle ønske han kom ut som 20-åring

I dag skulle han ønske at han hadde turt å være ærlig ovenfor seg selv og andre allerede som 20-åring.

«Kan være jeg var redd for hva jeg selv ville tenke. Hvis jeg skulle tatt skrittet ut, uten å være helt sikker. Absolutt sikker på at jeg var homofil. Hvorfor er det så viktig? Jeg var jo forelsket. Det var jeg i hvert fall helt sikker på. Hvorfor holdt ikke det?»

Mistet flere vennskap

Berg-Johansen forteller videre i innlegget hvordan han mistet kontakten med to av sine beste venner etter at han sto fram som homofil i 2009.

«Jeg vet ikke hvorfor det ble slik, om det ble for mye for dem at jeg ville stå fram eller om det var ting jeg hadde gjort, de ble bare borte», skriver han.

Lært seg å like legningen

Til tross for at vennskap gikk tapt ville han ikke ventet lenger med å offentliggjøre sin legning.

«Jeg ville ikke valgt annerledes. Jeg ville valgt det samme, og jeg ville fremdeles tenkt at jeg skulle gjerne valgt det da jeg var tjue år. Kommet ut av skapet altså. Legingen min er ikke noe jeg har valgt, men jeg har lært meg å like den. Da jeg endelig skjønte hvor ufarlig det er å være meg», avslutter han.

Sturla Berg-Johansen ønsket ikke å utdype innlegget yttligere da «God kveld Norge» tok kontakt.