Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet fikk melding om ranet som skjedde langs riksvei 70 i bydelen Gomalandet klokka 23.05.

Jakter gjerningsmannen

– Vi har ennå ikke pågrepet noen gjerningsmann og har ingen konkret mistanke mot noen. Men vi jobber operativt med søk og har også teknisk og taktisk etterforskning med avhør, sier operasjonsleder Sigvart Sivertsen i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB.

Ved siden av bussjåføren var det to passasjerer i bussen da gjerningsmannen truet til seg penger. Bussjåføren varslet politiet da gjerningsmannen hadde kommet seg ut av bussen.

– Han brukte en øks og skadet også interiøret i bussen med den. Det var ingen personer ble fysisk skadd, men de er selvfølgelig preget av hendelsen, sier Sivertsen.

Gjerningsmannen hadde ifølge vitnene mørke klær og hette, han er cirka 170 centimeter høy og snakket dialekt som kunne tyde på at han kom fra Kristiansund-området.

Ekstra mannskaper

– Denne saken har vår høyeste prioritet, og vi jobber med ekstra mannskaper i både den taktiske og operative delen av etterforskningen, sier Siversten til TV2.no.

Ifølge foreløpig etterforskning skal hendelsen i bussen vært over på kort tid. Nå søker politiet etter gjerningsmannen, både med personell og hundepatruljer.

– Vi søker i et område med utgangspunkt i bussen, og arbeidet vil fortsette, sier Siversten.

TV2.no / NTB