Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Mari Stephansen og Jonas F. Christoffersen

Atle Johannessen (46) var en av de to personene som fikk en kran og en container over bilen sin i Valkendorfs gate i Bergen sentrum mandag formiddag.

Bildene fra stedet viser at han hadde englevakt da containeren som skulle løftes ned fra en fem etasjes høy bygning, braste rett i bakken. TV 2 møtte Johannessen på Haukeland Sykehus mandag kveld.

– Det var ikke tid til å tenke, det bare skjedde, og så var det over. Jeg fikk bare et glimt av kranen, og det så ut som om kranen også var på vei inn i førersiden, forteller Johannessen til TV 2.

Trodde siste sekund var kommet

Da ulykken skjedde, gikk tankene gjennom hodet hans:

– Jeg trodde vel der og da at mitt siste sekund var kommet. Det er snakk om ti centimeter for at dette hadde gått mye verre.

Politiet fikk melding om ulykken mandag formiddag klokken 11.33. Det viste seg at kranen hadde knekt, og både kranen og containeren dundret i bakken og traff to biler.

Lykkelig over å være i live

Johannessen og en annen bilfører ble sittende fastklemt, men ingen av disse er kritisk skadet, opplyser operasjonsleder Preben Wallestad i Hordaland politidistrikt til TV 2 mandag ettermiddag.

– Hadde ikke jeg svingt bilen, så hadde jeg hatt hele containeren i fanget, sier Johannesen.

Nå priser han seg lykkelig over å være i live.

– Bilen er bilen, om den går på dynga er det minste jeg er bekymret over. Klærne som de klippet opp spiller heller ingen rolle. At jeg lever må være den største julegaven jeg har fått hittil.

Ulykken etterforskes

Politiet foretar nå nødvendige undersøkelser på ulykkesstedet, for å sikre mest mulig spor.

– Det skal blant annet være noe oljesøl og annet avfall fra ulykken som skal fjernes, og Bergen kommune er varslet om dette, sier Wallestad.

Så skal de forskjellige kjøretøyene ifølge Wallestad taues bort fra stedet. Disse vil bli sendt til Statens vegvesens trafikkstasjon i Fyllingsdalen for nærmere undersøkelser.

Ulykken blir etterforsket av Bergen Sentrum politistasjon. Kommunen sier at de ikke har mottatt søknad om kranløftet.