AKSJONERER: Opprørspoliti aksjonerer for å fjerne en av demonstrantenes  barrikader i Kiev. (Foto: VASILY FEDOSENKO, © AP/JK)
AKSJONERER: Opprørspoliti aksjonerer for å fjerne en av demonstrantenes barrikader i Kiev. (Foto: VASILY FEDOSENKO, © AP/JK)

Kiev: - Politiet stormer demonstrantenes hovedkvarter

Talsmannen for den ukrainske opposisjonen sier til nyhetsbyrået AP at opprørspoliti har stormet deres hovedkvarter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge NTB dreier dette seg om bygningen hvor opposisjonspolitiker Julia Timosjenko har sitt hovedkontor.

– Opprørspolitiet har okkupert hovedkontoret til Batkivsjtsjyna. De slår inn dørene, skriver partiets talskvinne Marina Soroka på Facebook.

Politiet i Kiev avviste at det var de som gjennomførte aksjonen, og senere meldte avisen Ukrainska Pravda at det var den statlige sikkerhetstjenesten SBU som sto bak.

Frykt for sammenstøt

Det tungt uniformerte politiet kom til sentrum av Kiev tidligere i dag og blir fortsatt busset inn, ifølge BBC. Dette har skapt frykt for voldelige sammenstøt.

AP meldte tidligere i dag at demonstrasjonscampen utenfor to myndighetsbygninger hadde blitt aksjonert mot av politiet, mens New York Times melder at tre undergrunnsstasjoner skal være stengt av politiet.

Hundretusener har deltatt

Det har vært daglige protester i Kievs gater siden Viktor Janukovitsj 21. november trakk seg fra avtalen som ville lagt til rette for frihandel og sørget for tettere samarbeid med EU. Hundretusener har deltatt i demonstrasjonene, som er de største siden Oransjerevolusjonen i 2004.

Demonstranter TV 2 snakket med i Kiev forrige uke sa at det kun er ett utfall de vil være fornøyd med – at president Viktor Janukovitsj og hele hans regjering går av.

Demonstranter ødela i går en statue av Lenin: