PSGs Zlatan Ibrahimovic kan blottlegge de fleste forsvar (Foto: MIGUEL MEDINA, © tlr)
PSGs Zlatan Ibrahimovic kan blottlegge de fleste forsvar (Foto: MIGUEL MEDINA, © tlr)

Zlatan vraket fra gullball-nominasjonen

Lionel Messi, Franck Ribéry og Cristiano Ronaldo er FIFAs kandidater til å vinne prestisjetunge Gullballen for 2013.

Kåringen av verdens beste fotballspiller skjer i Zürich 13. januar.

De tre nominerte spillerne ble presentert av Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) mandag.

Zlatan Ibrahimovic fantes ikke på listen. Svensken har hatt et strålende år, men ble ikke vurdert god nok sammenlignet med stjernene Messi, Ribery og Ronaldo.

Øverst kan du se Zlatans frisparkbombe fra helgens storseier mot Sochaux.

Hva synes du om nominasjonen? Ta debatten nedenfor

Det finnes en liten potensiell trøstepremie for Zlatan. Han er en av tre nominerte til FIFAs Puskas-pris, eller årets vakreste mål.

Se her: Zlatan kan ha scoret årets mål i verden

– Zlatan hører helt klart med på listen over de tre beste i verden for øyeblikket. Jeg personlig hadde ikke satt opp Ribery på den listen - i hvert fall ikke om du tenker på hvor god Zlatan er nå

– Zlatan burde ha vært med
TV 2 Sportens fotballblogger og tidligere Molde-trener Arild Stavrum skjønner imidlertid lite av at Zlatan ikke er en av de tre endelig nominerte til den prestisjetunge Gullballen-utmerkelsen.

– Zlatan hører helt klart med på listen over de tre beste i verden for øyeblikket. Jeg personlig hadde ikke satt opp Ribery på den listen - i hvert fall ikke om du tenker på hvor god Zlatan er nå. Jeg har full forståelse for dem som reagerer på at Zlatan ikke er blant de tre endelig nominerte, fastslår Stavrum overfor TV 2 Sporten.

– Hvorfor tror du Zlatan ble vraket?

– For meg er det helt umulig å si. De to første, Ronaldo og Messi, sier seg jo selv at må være med. Men FIFA og de som den endelige avgjørelsen her hadde vel behov for å få med en Bayern München-spiller, med tanke på hvor gode Bayern München var forrige sesong, poengterer Stavrum.

– Hvem tror du til slutt stikker av med Gullballen på nyåret?

– Slik det ser ut nå så tror jeg Cristiano Ronaldo får den. Men jeg mener likevel at Lionel Messi burde ha vunnet den igjen, fordi jeg synes at han fremdeles er verdens beste fotballspiller, konkluderer Stavrum.

LES OGSÅ: TV 2s eksperter mener Zlatan fortjener Gullballen

SLAKTER DRILLO: Arild Stravrum.  (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
SLAKTER DRILLO: Arild Stravrum. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

Trenere og kapteiner avgjør
Gullballen-kåringen er basert på stemmer fra samtlige A-landslagstrenere og -kapteiner samt sportsjournalister fra FIFAs medlemsland. Norge-sjef Per-Mathias Høgmo var blant dem som nominerte Zlatan øverst på sin liste. Kaptein Brede Hangeland hadde Bastian Schweinsteiger som favoritt.

Lionel Messi har vunnet Gullballen de fire siste årene, men regnes ikke som favoritt denne gangen. Det gjør derimot Ribéry, som var strålende da Bayern München sikret tre titler (serie, mesterliga, cup) forrige sesong.

Cristiano Ronaldo økte sin seierssjanse med hat trick for Portugal mot Sverige i VM-omspillet. Han hentet den gjeve prisen i 2008.

Under kan du se flere Zlatan-perler:

(©NTB)