kranvelt1 (Foto: Mari Stephansen/TV 2)
kranvelt1 (Foto: Mari Stephansen/TV 2)

Kran og container falt over biler i Bergen sentrum

Kranen knakk da den skulle hente en container fra en fem etasjer høy bygning. To bilførere ble sittende fastklemt.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Margaret Stakkestad og Torbjørn Brandeggen

Siste: De to bilførerne er hentet ut.

Det var klokken 11.33 mandag formiddag at politiet fikk en rekke nødmeldinger om kranen som hadde falt ned i Valkendorfsgaten i Bergen sentrum.

Det viste seg at kranen hadde knekt, og både kranen og en container smalt i bakken over to biler. To bilførere ble sittende fastklemt.

– En person er skadd, omfanget av skadene er ukjent. Den andre er uskadd, sier operasjonsleder Morten Kronen i Hordaland politidistrikt til TV 2.

KranveltFraOVer

TRAFF TO BILER: En personbil som sto midt i gaten ble truffet av kranen, som traff midt på førersiden. (Foto: Mari Stephansen/TV 2)

KranveltBerging (Foto: Torbjørn Brandeggen/TV 2)

Vitner på stedet forteller at kranen skulle frakte en container ned fra et hustak. Halvveis ned knakk kranen. Bygningen hvor kranbilen står parkert er fem etasjer høy.

– Da den hadde svingt conteineren over taket og skulle senke den, knakk plutselig kranen og alt falt til bakken med et digert brak, forteller Svein Fauske (70) til TV 2.

Han skjønte med en gang at det var alvorlig, og ringte ambulanse. Det kom flere personer løpende til. Kranen hadde gått halvveis gjennom frontruta på personbilen.

– Det kom flere til, og vi fikk sjekket han som satt inne i bilen. Det var en oppkavet situasjon de første minuttene. Så kom politi og ambulanse, og tok seg av mannen og kjørte han vekk, forteller Fauske.

VitneTo (Foto: Torbjørn Brandeggen/TV 2)

– Det var overraskende å se at kranen knakk så lett. Det må jo ha vært noe galt, den skal vel tåle å løfte en slik vanlig container. Men det er jo høyt da, sier han.

Også Gunn Jensen (31) og Marianne Eikrem (30) ble vitner til dramatikken. De satt inne på et kontor like ved, da de hørte et voldsomt smell av metall mot metall.

KranveltVitner (Foto: Torbjørn Brandeggen/TV 2)

– Vi løp ut og så da at en container var falt ned, sammen med kranen som knakk, forteller de to til TV 2.

De pratet også med en person som var helt skjelven. Han hadde kommet seg unna kranen i aller siste sekund.

Conteineren falt over bakre del på en varebil som sto parkert. Føreren i denne bilen kom fysisk uskadd fra hendelsen, men bilen var så ødelagt at han trengte hjelp til å komme seg ut.

KranOversikt (Foto: Torbjørn Brandeggen/TV 2)