elwood (Foto: JUSTIN SULLIVAN, © js/atz/tc)
elwood (Foto: JUSTIN SULLIVAN, © js/atz/tc)

Verdens styggeste hund er død

Elwood ble 8 år gammel.

Av Ingrid Treborg

I 2007 ble New Jersey-hunden Elwood kåret til «Verdens styggeste hund» under Marin-Sonoma County Fair i California. Siden den gang har bilder av ham rast rundt på nett.

Fredag døde Elwood, 8 år gammel. Det skriver nyhetsbyrået Associated Press.

Hunden, som var en blanding av kinesisk nakenhund og chihuahua, skal ha hatt helseproblemer den siste tiden, men skal likevel ha sett ut til å ha det bra.

Eieren Karen Quigley forteller at Elwood døde overraskende på morgenkvisten fredag, og at hun kommer til å savne ham veldig.

sam (Foto: RAFAEL MALDONADO,
  © TS LEW DD**NY**)
sam (Foto: RAFAEL MALDONADO, © TS LEW DD**NY**)
– Han fikk folk til å smile. Han fikk dem til å le og føle seg bra. Det var fantastisk. Han vil bli veldig savnet, sier Karen til byrået.

Elwood var mørk og tilnærmet hårløs, og tunga hang ut av munnen hans. På hodet sitt hadde han en lys hanekam, og blant fanskaren ble han ofte kalt «Yoda» eller «E. T» takket være likheten med sci fi-figurene.

Plattfot til topps

Da den styggeste hunden i verden skulle kåres i sommer, var det blandingshunden Walle som gikk til topps. Den fire år gamle krabaten er plattfot.

I fjor var det den kinesiske nakenhunden Mugly som gikk av med seieren i antiskjønnhetskonkurransen. Mugly er kjent for å ha værhår som står ut til alle retninger. Elwood deltok også i fjor, og kom på 2. plass.

Siden 2007 har bilder av Elwood gått sin seiersgang på nett, men det er nok Santa Barbara-hunden Sam som er den mest minneverdige.

Med sin hårløse kropp, hvite øyne, vorter og hvite tuster på ymse steder på hodet, vant han tittelen «Verdens styggeste hund» hele tre ganger. Den kinesiske nakenhunden døde i 2005, like før sin 15-års dag.

Kåringen «Verdens styggeste hund» avholdes årlig under den festivalen «Dog Lover´s Festival» i Petaluma i California, USA, og årets konkurranse var den 25. i rekken.

elwoodmamma
  (Foto: Ben Margot, © BM SMB**SPC** MM**NY**)
elwoodmamma (Foto: Ben Margot, © BM SMB**SPC** MM**NY**)