VERDENSNYHET: Debatten om Fotballfrues Instagram-bilde går verden  rundt. (Foto: Montasje)
VERDENSNYHET: Debatten om Fotballfrues Instagram-bilde går verden rundt. (Foto: Montasje)

Debatten rundt Fotballfrues babymage går verden rundt

Internasjonal presse kaster seg over hysteriet etter Instagram-bilde, og Berg Eriksen skal nå delta på Good Morning America, et av USAs største talkshow.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Sandra Kristiansen

Caroline Berg Eriksen (26), bedre kjent som «Fotballfrue», ble mor til lille Nelia for en knapp uke siden.

Hun rakk såvidt å komme hjem før hun skapte enorm debatt, da hun la ut et bilde av seg selv i undertøyet fire dager etter fødselen på sin Instagram-konto.

Reaksjonene på sosiale medier vil ingen ende ta, der noen roser henne, mens andre raser.

Engasjerer amerikanerne

Nå har også utenlandsk presse kastet seg på debatten. Britiske Daily Mail var de første til å kommentere saken utenfor Norges grenser. Nå har hysteriet også nådd amerikanerne blant annet.

Sent søndag kveld skriver Berg Eriksen på sin egen Facebook-side at hun skal delta på et av USAs største morgen-show, Good Morning America.

– Siden mandag har jeg avvist alle henvendelser fra media angående både Nelia og det mye omtalte bildet, men når Good Morning America ringer må jeg bare stille opp, skriver fotballfrue på Facebook.

Søndag skriver den tabloide nettavisen NY Daily News at den norske fotballfruen skaper furore i hjemlandet med sitt Instagram-bilde.

«Caroline Berg Eriksen publiserte et bilde av seg selv i bare undertøyet fire dager etter fødsel. Noen ble rasende, mens en lege sier at livet er urettferdig», innleder de saken.

Les også: Høygravide Fotballfrue: – Jeg kommer ikke til å dokumentere fødselen

Ris og ros

Den amerikanske nettsaken er i løpet av en time delt over 300 ganger på Facebook, og ligger på andreplass av «mest lest»-lista deres.

Også amerikanerne reagerer forskjellig. Noen synes hun kunne spart seg for å posere i undertøy, mens andre komplimenterer henne.

«Mitt eneste problem med dette er at en gift kvinne ikke burde legge ut bilde av seg selv i undertøyet foran en hel verden. En stram kjole ville vært classy, og hun kunne fortsatt fått vist frem kroppen», er det en som kommenterer.

«You go girl! Du ser fantastisk ut. Hver negativ kommentar kommer fra folk som er misunnelige», skriver en annen.

Les også: Her er Fotballfrue gravid i femte måned

«Vilt provoserende»

Nyheten får også oppmerksomhet i Australia.

«En fotballspillers kone har blitt merket 'vilt provoserende' etter at hun publiserte bilde av sin six pack fire dager etter fødsel», skriver news.com.au.

Nettsiden gjenforteller så hvordan folk har latt seg provosere, med blogger Suzanne Aabel i spissen.

– Jeg føler meg feit fordi Fotballfrue har født for fire dager siden og publisert et bilde (...) i en sexy rosa liten bunny-BH og ei lita truse med matchende kant, har Aabel skrevet i et blogginnlegg.

I tillegg har en nederlandsk, en italiensk og en spansk nettside kastet seg på ballen, med titlene «Oppstyr om super tight mage», «Flat mage fire dager etter fødselen. Caroline utløser kontrovers: – Det er støtende» og «Raseri i Norge etter at en fotballspillers kone viste sin flate mage fire dager etter fødselen».

Les også: Fotballfrues ektemann: – Var skeptisk til at hun skulle date en annen mann

Svarte på kritikken

Det har ikke lykkes TV2.no å få en kommentar fra Caroline Berg Eriksen, men hun har tidligere kommentert kritikken på sin egen Facebook-side:

«Jeg la ut bildet fordi jeg er stolt over meg selv og kroppen min etter noe så tøft som en graviditet/fødsel, og det synes jeg alle mødre, uansett kropp, skal være», skrev hun blant annet.