mobil
mobil

Politirazzia mot «mobilsjapper»

Politiet trapper opp innsatsen for bakmenn som tjener på heleri av stjålne mobiltelefoner.

Av Kadafi Zaman

De siste dagene har Oslo politiet hatt flere razziaer mot butikker som kjøper og selger mobiler. TV 2 har vært med politiet på aksjonene.

– Vi er ute etter å ramme helerileddet. Altså omsetning av stjålne mobiltelefoner. Vi ønsker å finne ut hvor tyvegodset blir av, sier politioverbetjent Alf Magne Fredriksen ved Oslo politidistrikt.

I en butikk på Torshov ble en asylsøker uten lovlig opphold pågrepet. For en måned siden ble en 30-åring som jobbet i samme butikk dømt for heleri. Politiet beslagla 28 stjålne mobiltelefoner. Mannen ble dømt og utvist fra landet.

Asylsøkeren som ble pågrepet torsdag vil også bli sendt ut av landet.

– Han er elektroingeniør og har jobbet ulovlig i bedriften i ett år. Han er pågrepet og satt i arresten for brudd på utlendingsloven.

– Hva skjer med ham?

– Han blir utvist fra Norge, sier politioverbetjent Alf Magne Fredriksen.

Torsdag kveld aksjonerte politiet mot tre forretninger. Det ble ikke funnet tyvegods i noen av butikkene. Fredag morgen ble det gjennomført razziaer mot to andre butikker. Der ble det funnet tyvegods, får TV 2 opplyst.

– I hovedsak så blir det sånn i fremtiden at vi vil føre en tett kontroll med alle mobiltelefon- og internett butikker i indre Oslo, sier politioverbetjent Alf Magne Fredriksen.

I tillegg til politiet har også tollvesenet vært med på aksjonene.