KROPP ETTER FØDSEL: De fleste som føder har synlige tegn på magen  en god stund. Caroline Berg - aka Fotballfrue, derimot viser stolt fram  kroppen sin etter fødsel. I midten ser vi henne som høygravid, og til  venstre er en veltrent kvinne som nettopp har født sitt andre barn. (Foto:  Fotballgrue/4thrimesterbodies.com)
KROPP ETTER FØDSEL: De fleste som føder har synlige tegn på magen en god stund. Caroline Berg - aka Fotballfrue, derimot viser stolt fram kroppen sin etter fødsel. I midten ser vi henne som høygravid, og til venstre er en veltrent kvinne som nettopp har født sitt andre barn. (Foto: Fotballgrue/4thrimesterbodies.com)

Hissig debatt etter Fotballfrues magebilde

Dette bildet har utløst full krangel om det er greit å vise frem flat mage etter fødsel, eller ikke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Synnøve Gjerstad

Caroline «Fotballfrue» Berg ble mandag mamma for første gang, til lille Nelia. Bloggeren er kjent for å fronte diett og trening, og har ofte vist frem – og fått oppmerksomhet for sin slanke og veltrente kropp.

Fotballfruen er allerede tilbake i toppform, og la torsdag ut et bilde av seg selv på bildedelingstjenesten Instagram. «I feel so empty, and still not 4 days after birth», skrev hun under bildet.

Reaksjonene lot ikke vente på seg:

Blogger, Suzanne Aabel, ble provosert og forklarte det med at det fikk henne selv til å føle seg feit:

– Jeg føler meg feit fordi Fotballfrue har født for fire dager siden og publisert et bilde (...) i en sexy rosa liten bunny-BH og ei lita truse med matchende kant, skrev Aabel.

Hva mener du om å legge ut kroppsbilder av seg selv på nett. Skriv din mening nederst i artikkelen!

Kvinnekamp

Mange – spesielt kvinner – hev seg på debatten. Fotballfruen har blitt kalt både unormal, ekkel og usunn. Mange mener at en veltrent mage rett etter fødsel kan forsterke både kroppspress og true selvbildet til kvinner med mer gjennomsnittlige kropper.

Debatten kan synes å ha fått to leire. De som provoseres, og de som mener ergrelsen bunner i misunnelse.

– Er man populær og ser dritbra ut får man stygge kommentarer, enten av sjalusi, eller bare fordi folk er gjennomførte drittsekker. Men mobbing er faktisk ulovlig i Norge, og at noen våger å kommentere andres kropp og mammarolle fire dager etter en fødsel, er for meg helt uforståelig, skriver Petter Fredriksen som svar til Aabels blogginnlegg.

Den ene halvdelen av Karpe Diem, Chirag, reagerer også på ordbruken i kritikken av Fotballfrue.

ff2 (Foto: Instagram)

«Tenker ingen av dere jenter på at dere painer og mobber en mor fire (!!) dager etter hun har båret frem og født et barn? DET er usexy» skriver han på Twitter.

«Strekkmerker kan forekomme i hjernen også» skriver skuespiller og skribent Svein Henriksen under innlegget som heter «Kvinner som hater kvinner»

– Det er faktisk ikke bare menn som hater kvinner. Kvinner som hater kvinner finnes også. Men fotballfrue hater ingen, hun tar vare på sin egen kropp, tar bildet av den og legger den ut på nettet. Per definisjon er hun en dårlig og egoistisk mor som skal tas hardt. Jeg kunne være fristet til å si at strekkmerker også kan forekomme i hjernen også, men det skal jeg ikke, skriver han i Bodonu.no.

Det mannlige forsvaret blir både ønsket velkomment og kritisert. Mange mener de ikke skjønner hvilket kroppspress kvinner lever under, og at bildet Fotballfrue la ut forsterker dette.

#Normalfrue

Tidligere leder i AUF, Gry Larsen, la ut et bilde av hvordan hun så ut to måneder etter fødselen: Men en rund mage med strekkmerker står det: «2 måneder etter fødsel. #Normalfrue».

– Jeg ønsker ikke å kritisere noen, det var ikke poenget mitt – folk må gjøre som de vil. Men vi som mener at kvinner må få lov til å ha den kroppen de har, må også tørre å vise det som er en ganske normal kropp etter fødselen, sa Larsen til VG.

Hva mener du om å legge ut kroppsbilder av seg selv på nett. Skriv din mening nederst i artikkelen!