Stine Hole Ulla (Foto: Anna Sofie Nesse)
Stine Hole Ulla (Foto: Anna Sofie Nesse)

«Norske Talenter»-vinner Stine (18) synes det er skummelt å gi ut plate

Ett år etter at hun vant talent-konkurransen, kommer debutalbumet «Verden blir hvit»

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Marit Grøtte

For ett år siden ble Stine Hole Ulla (18) kåret til vinneren av «Norske Talenter». Hun vant det norske folks hjerter med sin operasang, og stakk av med premien på 500.000 kroner.

Nå er hun ute med sitt debutalbum, og til tv2.no kan hun fortelle at hun er både glad og redd for albumslippet.

– Det er kjempegøy, men også veldig skummelt. Jeg vet ikke hva folk vil synes om albumet, så jeg har mange følelser og sommerfugler i magen. Men jeg er veldig glad for at jeg har fått muligheten, sier Stine.

Se video i toppen av saken.

– Jeg var livredd

Albumet er et julealbum, som har fått tittelen «Verden blir hvit». Det inneholder Stines tolkning av kjente julesanger, i tillegg til to nyskrevne sanger. Den ene sangen har hun vært med å skrevet selv under en låtskrivercamp i Sverige.

I sommer samlet låtskrivere, artister og produsenter fra Norden seg på en svensk øy for å delta på Song Farm. På sin egen blogg skriver Stine at hun var nervøs da hun møtte kjente artister som Jenny Langlo, Alexander With, Elisabeth Carew og Carina Dahl.

– Jeg var livredd hele turen. Det var så mange kjente personer der som var kjempeflinke, og jeg hadde aldri gjort noe sånt før. Men det ble en fantastiske opplevelse uansett. De jeg jobbet sammen med var så snille og vi passet godt sammen, sier Stine til tv2.no.

Resultatet av arbeidet på låtskrivercampen ble sangen «Øyeblikk», som er albumets andre singel.

Har ikke tid til kjæreste

Etter seieren i «Norske Talenter» har Stine vært fullt opptatt med både konserter og plateinnspilling, i tillegg til at hun går siste året på videregående skole.

– Nå i det siste har det vært mye fravær, men jeg prøver å være til stede på alle prøvene. Hvis jeg ikke kan være der den dagen det er prøve, får jeg utsatt det. Lærerne er veldig snille og legger ting til rette for meg, sier 18-åringen.

– Har du tid til en kjæreste?

– Jeg er singel. Akkurat nå er det altfor mye annet som skjer, sier Stine.

Under «Norske Talenter»-finalen fikk hun støtte av sin daværende kjæreste, som hadde flydd direkte fra New York for å se henne opptre.

Julefeiring i Sykkylven

I romjulen håper Stine at det blir tid til venner og familie hjemme i Sykkylven i Møre og Romsdal.

– Jeg kan ikke feire jul en annen plass enn hjemme. Jeg elsker julen og er veldig glad i tradisjoner. Dette halvåret har jeg ikke hatt så mye tid til å være med venner, og det synes jeg er trist. I romjula blir det derfor godt med en ferie hvor jeg kan treffe venner og familie, sier hun.

Se Stine synge «Verden blir hvit» på «God morgen Norge»:

772658