grimstad
grimstad

Patrick (3) var millimeter fra å bli blind

Ble bitt av hund i ansiktet. – Han hadde englevakt, sier moren.

Av Sverre Holm-Nilsen

Tre år gamle Patrick Dahl-Christoffersen tilbrakte natt til søndag på sykehus etter å ha blitt bitt i ansiktet av en hund i Grimstad.

Til TV 2 sier treåringens mor, Linn Cecilie Dahl-Christoffersen, at sønnen hadde englevakt.

– Legene og sykepleierne sa at hunden var millimeter fra å rive med seg tårekanalen og få rift på øyet. I og med at øyet er så delikat, kunne det gått galt, sier moren til TV 2.

Treåringen ble fraktet rett til sykehus etter bittet. Moren forteller at treåringen måtte sy totalt 15 sting, og at operasjonene varte i flere timer.

– Midt oppe i alt det som skjedde, er vi veldig takknemlige. Han hadde englevakt, sier hun til TV 2.

Gikk fort

Familien har tidligere hatt hund selv, og Patrick har alltid vært glad i hunder. Til Agderposten sier 3-åringen at han fortsatt er begeistret for hunder, men at han ikke liker «bitehunder».

Ulykken skjedde etter at Patrick og søsteren hadde vært på teater med bestemoren. På vei ned en trapp skal Patrick ha gått mot hunden. Plutselig falt han bakover, og det var blod overalt, beskriver familien.

Hunden avlives

Rett etter bittet lørdag kveld, uttalte operasjonsleder i Agder politidistrikt, Ingrid Mæhle, at hundeloven er svært streng når det kommer til tilfeller der hunder biter barn.

– Slike tilfeller gir grunnlag for avlivning for loven er veldig tydelig på dette, men det er ikke gitt det vil skje.

Ifølge Agderposten har riktignok hundeeieren allerede bestemt seg for at border collien skal avlives.

– Jeg tar den med til dyrlegen på mandag. Jeg vil ikke gamble på dette. Er det risiko for at den skade barn så ... jeg er opptatt av et ansvarlig dyrehold, og dette er det eneste ansvarlige å gjøre, sier hundeeieren til Agderposten.