KONKURS?: Markus Foss strålte sammen med kjæresten på gallafesten. Nå er selskapet han eier nesten halvparen av på randen til konkurs. (Foto: Marius Gulliksrud, © ps)
KONKURS?: Markus Foss strålte sammen med kjæresten på gallafesten. Nå er selskapet han eier nesten halvparen av på randen til konkurs. (Foto: Marius Gulliksrud, © ps)

Tones kjæreste rammet av konkurs

Markus Foss eier nesten halvparten av selskapet Plantefoss. Nå står det på randen av konkurs.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av: Iselin Øverbø

Den nye kjæresten til Tone Damli Aaberge, Markus Foss, eier 45 prosent av det tradisjonsrike selskapet Plantefoss.

Selskapet hadde en omsetning på 78 millioner kroner i fjor og med 19 ansatte. I går gikk eierne til skifteretten. Dette melder Budstikka.

– Dette har vært en stor virksomhet, som familien Foss har drevet i mange år. Det har vært drevet veldig stort. Ved årtusenskiftet hadde de en omsetning på 250 millioner kroner. Men eierne opplyser at blomsterbransjen har endret seg helt de siste årene, og blitt veldig kjedepreget, opplyser bostyrer Andreas S. Christensen hos Kco advokater til Budstikka.

Opptil 20 millioner i gjeld

Selskapet har sitt utspring i Ramstadsletta gratneri. Virksomheten har de siste årene ikke drevet med produksjon av blomster, men kun distribusjon.

– Det er circa 19 ansatte som blir sagt opp som en følge av konkursen, sier bostyrer Christensen til TV2.

To datterselskaper, Tulipangården i Lier og Plantefoss Sør har også meldt at de har slått seg selv konkurs, får TV2 opplyst av Christensen.

– Plantefoss AS har begjært seg selv konkurs - såkalt oppbud. Bobehandlingen er i den helt innledende fasen, men selskapets ledelse opplyser at de har circa 23,5 millioner kroner i gjeld og omtrent fem millioner i eiendeler. Kreditorene har frist til å melde krav 24. desember 2013, opplyser Christensen til TV2.

Hell i kjærligheten...

... uheldig med penger? På kjærlighetsfronten er det imdlertid ingen ting som skurrer for Markus Foss. Han har funnet lykken med Tone Damli Aaberge, og denne uken slapp de nyheten om at de venter barn neste år.

Foss, som har blitt omtalt som «millionarvingen», får også inntekter fra konsultfirmaet sitt innen IT. I følge skattelistene tjente han 368 530 kroner i fjor.

Bostyret, ved Andreas Christensens, sin oppgave blir nå å forsøke å selge hele - eller deler av virksomheten hvis mulig. Første oppdatering i saken vil komme rundt 20 desember, opplyser Christensen til TV2.

Markus Foss har ikke svart på hendvendelser fra TV2.