TV 2s VÅRPROGRAM: OL i Sotsju, «Samurai Sikkerhet», «Norske Talenter» og «Bloggerne» er noen av programmene TV 2 satser på våren 2014.
TV 2s VÅRPROGRAM: OL i Sotsju, «Samurai Sikkerhet», «Norske Talenter» og «Bloggerne» er noen av programmene TV 2 satser på våren 2014.

Slik blir våren på TV 2

Underholdning, OL i Sotsji og Fotball-VM i Brasil.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Tore Waskaas

TV 2 annonserte onsdag hva TV-seerne kan vente seg i første halvdel av 2014. Allerede i januar er det klart for de første premierene.

– Våren 2014 er spesiell på TV 2, med OL som vil prege sendeskjemaet i februar. Vi starter oppladningen tidlig ved å gi seerne et unikt innblikk i flere av våre store idrettshelters liv. Vi følger Petter Northug, Aksel Lund Svindal, Ole Einar Bjørndalen og flere, både privat og i oppladningen mot OL i Sotsji, forteller kanaldirektør Nils Ketil Andresen.

Starten på TV-sesongen vil også inneholde kjente konsepter som «Norske Talenter», «Tid for hjem», «Matagentene» og «TV 2 hjelper deg» samt nysatsingene «Klippkompaniet», «Best i verden» og «Hvordan overleve».

For sportsinteresserte er OL i Sotsji vinterens høydepunkt og TV 2 har for første gang rettighetene til mesterskapet, helt alene.

– Vi lover å gi seerne en massiv dekning av lekene som starter den 7. februar. Det blir livesendinger i tre HD-kanaler i tillegg til et omfattende tilbud på tv2.no. Seerne kommer til å få en dekning av et vinter-OL som Norge aldri før har sett maken til, sier Andresen.

Kjører hardt etter OL

Umiddelbart etter OL lanserer TV 2 en rekke store underholdningskonsepter.

– Vi kommer med flere nye TV-konsepter en noen gang tidligere, sier kanaldirektør Nils Ketil Andresen.

– Vi gleder oss veldig til å vise seerne hvor mye fantastisk flott som skjedde under opptakene til tredje sesong av «Hver gang vi møtes». Artister som Lars Lillo-Stenberg, Alexander Rybak, Anneli Drecker og Sigvart Dagsland kommer garantert til å by på uforglemmelige øyeblikk, forteller konstituert programdirektør Rolf Wenell.

Nye programmer

Thomas Numme, Harald Rønneberg og to andre kompiser sender Truls Svendsen på en rekke morsomme oppdrag langs norskekysten i «Truls – oppdrag Hurtigruta», og Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegaard er tillbake med godt humør, friskt mot og nye utfordringer – denne gang uten sykkel.

Suksessen «Vårt lille land» er tilbake med nye sterke historier om mennesker i landet vårt.

– En av mange nyheter denne våren er «Det sterkeste kjønn», et realityprogram der Freddy dos Santos setter fokus på den evige kampen mellom kjønnene. Åtte mannlige kjendiser kjemper mot åtte kvinnelige kjendiser om hvem som er sterkest, raskest, smartest og så videre, forteller Wenell.

TV-drama er i vinden som aldri før, og TV 2 er stolte av å kunne presentere to nye storsatsinger.

– Vi får følge det spennende krimdramaet «Det tredje øye» gjennom ti episoder, og le av vekterne i humorserien «Samurai sikkerhet», avslører Rolf Wenell.

Fra 12. juni til 13. juli TV 2 sende en hel måned med sambafotball fra VM i Brasil.

– Vi kommer i tillegg med flere nye programmer både på TV 2 Zebra og Bliss. Så vi har stor tro at TV 2 denne våren vil gi seerne mange uforglemmelige øyeblikk både gjennom store sportsprestasjoner, men også gjennom nyhetssendinger og god underholdning til stor glede for seerne, sier Nils Ketil Andresen.

Se klipp fra flere av de nye programmene nederst i saken.

northug
northug
Sirkus Northug Tidligere i år ble vi kjent med superstjernen Petter Northug gjennom programmet «Sirkus Northug» på TV 2. I sesong to følger vi Northug etter bruddet med landslaget, hvor han setter alt på spill for å bygge sitt imperium.
skalle
skalle
Vinnerskallen I ukene før OL skal vi også gå tett på Norges beste alpinist og gullkandidat Aksel Lund Svindal. Vi blir med ham både på trening og til Hawaii og får et unikt innblikk i livet hans.
skytterkongen
skytterkongen
Skiskytterkongen Gjennom to programmer skal vi bli bedre kjent med skiskytterkongen Ole Einar Bjørndalen, når han lader opp til sitt siste OL med sine ekstreme treningsmetoder.
SIRKUSHEST: Solveig Kloppen skal lede den nye sesongen av «Norske Talenter». (Foto: Espen Solli/TV 2)
SIRKUSHEST: Solveig Kloppen skal lede den nye sesongen av «Norske Talenter». (Foto: Espen Solli/TV 2)
Norske Talenter Den mangfoldige og spennende talentkonkurransen der alle som har et talent og glede av å stå på en scene kan delta. Et nytt dommerpanel består av Mia Gundersen, Lisa Tønne, Bjarte Hjelmeland og Omer Bhatti. Programleder: Solveig Kloppen.
bestiverden
bestiverden
Best i verden Vi følger verdens beste skiløpere til fem destinasjoner i Norge når de legger ut på sin «Kunnskapsturné». Her skal unge, lokale skiløpere få trene og konkurrere med det norske skilandslaget. Gjennom portretter, middagslaging og utøverkamera blir vi kjent med landslagets indre liv. Skiløperne avslører sine hemmeligheter om personlig motivasjon, motgang og medgang, overtro og ikke minst de avgjørende sportslige øyeblikkene. Programleder er Carsten Skjelbreid.
ol
ol
OL fra Sotsji Det blir totalt 869 timer TV fra OL i Sotsji. All direktesendt idrett blir formidlet gjennom syv live-feeder. TV 2 viser alt fra OL - direkte på en TV 2-plattform. Alle de store og viktige idrettene sett med norske øyne blir vist på TV 2s hovedkanal. TV 2 Zebra og TV 2 Sport blir også OL-kanaler i HD under mesterskapet. På TV 2s kanaler blir det sending fra klokken 07.00 om morgenen til klokken 21.00 om kvelden, og etter det blir det OL-underholdning når «Senkveld i Sotsji» overtar stafettpinnen. På TV 2 får du alle de uforglemmelige øyeblikkene fra OL. Seerne kan også følge hele mesterskapet på pc, nettbrett eller mobiltelefon på tv2.no. Følg alle sendingene direkte, se de store øyeblikkene om igjen, i tillegg til at seerne kan holde seg oppdatert på resultatlister og statistikker. Programleder for OL-studio på dagtid: Annemarta Giske og Arill Riise Programledere for OL-studio på ettermiddag og kveld: Julie Strømsvåg og Carsten Skjelbreid Programleder skiskyting- og langrennstudio: Davy Wathne Senkveld i Sotsji: Thomas Numme, Harald Rønneberg og Truls Svendsen.

Programleder for OL-studio på dagtid: Annemarta Giske og Arill Riise

Programledere for OL-studio på ettermiddag og kveld: Julie Strømsvåg og Carsten Skjelbreid

Programleder skiskyting- og langrennstudio: Davy Wathne

Senkveld i Sotsji: Thomas Numme, Harald Rønneberg og Truls Svendsen.

LETTRØRT GJENG: Her er årets deltakere av «Hver gang vi møtes». F.v: Lars Lillo-Stenberg, Samsaya, ELG, Anneli Drecker, Sigvart Dagsland, Simone Eriksrud og Alexander Rybak. (Foto: Anna Sofie Nesse)
LETTRØRT GJENG: Her er årets deltakere av «Hver gang vi møtes». F.v: Lars Lillo-Stenberg, Samsaya, ELG, Anneli Drecker, Sigvart Dagsland, Simone Eriksrud og Alexander Rybak. (Foto: Anna Sofie Nesse)
Hver gang vi møtes Syv av landets fremste artister bor sammen på Vestre Kjærnes gård, og hyller hverandre ved å spille versjoner av hverandres mest kjente hits. Følgende artister medvirker: ELG, Anneli Drecker, Lars Lillo Stenberg, Simone Eriksrud, Alexander Rybak, Samsaya og Sigvart Dagsland.
øye
øye
Det tredje øyet For litt over fire år siden opplevde politimannen Viggo Lust alles foreldres verste mareritt da datteren hans Christina, forsvant sporløst. Saken er fortsatt uløst, og det å finne svar på hva som skjedde med Christina er blitt en besettelse for Viggo. Hans overordnede gir ham en siste sjanse til å ta seg sammen. Han får beskjed om å løse saker i igjen. Det tredje øyet er en «high consept»-serie med uforklarlige elementer. Den lange buen i serien er jakten på å finne ut hva som skjedde med Christina, samt episodehistorier som løses fra uke til uke. I 10 episoder av et krimdrama nøstes det hele opp. Hva skjedde med Christina ? Marerittet har så vidt begynt. Kyrre Haugen Sydness og Ida Elise Broch spiller hovedrollene i den spennende krimserien.
KONKURRANSE OG REALITY: Et knippe norske kjendiser som skal være med å kjempe kampen om «Det sterkeste kjønn» på TV 2 til våren. Konkurransene er inspirerte av mytene om hva kvinner og menn er gode til.  (Foto: TV 2)
KONKURRANSE OG REALITY: Et knippe norske kjendiser som skal være med å kjempe kampen om «Det sterkeste kjønn» på TV 2 til våren. Konkurransene er inspirerte av mytene om hva kvinner og menn er gode til. (Foto: TV 2)
Det sterkeste kjønn Er det sant at kvinner er best til å multitaske? Er virkelig menn mer oppmerksomme i trafikken? Eller er alle våre oppfatninger om hva som er kjønnenes gode og dårlige egenskaper basert på myter og stereotypier? Programleder Freddy dos Santos har gitt 16 kjente kvinner og menn, med helt forskjellige styrker og svakheter, en stor utfordring: «Bli med på en konkurranse der dere testes i alt fra motorikk til hukommelse, fra retningssans til smerteterskel! Så skal vi se om vi en gang for alle kan kåre Det sterkeste kjønn.»

Programleder Freddy dos Santos har gitt 16 kjente kvinner og menn, med helt forskjellige styrker og svakheter, en stor utfordring: «Bli med på en konkurranse der dere testes i alt fra motorikk til hukommelse, fra retningssans til smerteterskel! Så skal vi se om vi en gang for alle kan kåre Det sterkeste kjønn.»

samurai
samurai
Samurai sikkerhet I de senere årene har sikkerhets- og vekterbransjen i Norge vokst kraftig. Både bransjen selv og politiet regner med at det finnes flere vektere i Norge enn det finnes politifolk. Likevel er det sånn at det finnes hundrevis av politiserier, men ingen som handler om vektere. Inntil nå. Våren 2014 går startskuddet for Norgeshistoriens, ja kanskje verdenshistoriens første vekterserie på TV 2, nemlig Samurai Sikkerhet. Humorserien har Henrik Elvestad, Odd-Magnus Williamson, Fridtjov Såheim, Nils Jørgen Kaalstad og Janne Heltberg i de sentrale rollene.
truls
truls
Truls - Oppdrag Hurtigruten Truls Svendsen er blitt 40 år og litt satt. Dette bekymrer Truls sine kompiser såpass mye at de i 40-årsgave gir Truls en utfordring. De sender ham av gårde på Hurtigruta – og gutta skal bestemme mye av det Truls skal gjøre på turen. Oppdragene Truls får underveis er valgt ut av gutta for å utfordre han i ting han kanskje ikke er så flink til, men også for å gi ham fine opplevelser som de mener han fortjener. Målet er å utvide Truls sin horisont. Truls dykker med steinbit, surfer (prøver i hvert fall), drikker seg litt full (kanskje ikke en helt ny side), prøver seg som prest, er lærer i naturfag på ungdomskolen (nærmere bestemt seksualundervisning), prøvespiller for Rosenborg, er konge i Herøyspelet og tester sin høydeskrekk.
KLIPPKOMPANIET: Odd-Magnus Williamson, Johan Golden og Sigrid Bonde Tusvik leder TV 2s nye humorsatsning «Klippkompaniet».
KLIPPKOMPANIET: Odd-Magnus Williamson, Johan Golden og Sigrid Bonde Tusvik leder TV 2s nye humorsatsning «Klippkompaniet».
Klippkompaniet Programleder Johan Golden har fått jobben med å holde styr på Signe Bonde Tusvik og Odd Magnus Williamson, som skal lede hvert sitt lag i studio. En god latter forlenger livet, og Klippkompaniet er ditt apotek av morsomme klipp fra nettet som skal få deg til å både humre og le. Oppgavene dreier seg om alt fra å gjette hvilket klipp som har flest treff på Youtube, til å gjette hva en yrkesgruppe liker best, og i «Hva skjer nå» skal deltagerne gjennom å få utdelt tre rekvisitter resonnere seg frem til fortsettelsen av klippet vi viser. Avslutningen her er sjelden den man i utgangspunktet ser for seg. «Klippkompaniet» forener hele familien i en uendelig verden av morsomme klipp fra nett.
dagotto
dagotto
På tur med Dag Otto Etter to sesonger av «På hjul med Dag Otto» har Kristian Ødegård og Dag-Otto Lauritzen nå valgt å legge igjen syklene hjemme og dra på tur uten. De to har vært i inn og utland sammen med kjente gjester. De har trosset frykten og gjort ting de aldri hadde drømt om at de skulle tørre. Og i kjent stil har Dag Otto pushet grensene til Kristian, men han har også fått smake sin egen medisin. Vi kan forvente oss både store høyder, sjøsyke, frykt og latterkrampe når de to glade herrene er på tur.
grenseløs
grenseløs
Kjærlighet uansett I dokumentarserien «Kjærlighet uansett» følger vi seks mennesker med forskjellige fysiske funksjonsnedsettelser i jakten på en kjæreste. Med ulik bakgrunn og motivasjon begir de seg ut på en personlig reise! Og på veien får vi se at kjærlighet er kjærlighet, uansett hvem du er.
Peter Moi Bubresko (Foto: Glenn Svendsen)
Peter Moi Bubresko (Foto: Glenn Svendsen)
Hjem igjen I programmet «Hjem igjen» møter vi familier som har opplevd marerittet. De har mistet alt de eier og har i husbrann. Deres gamle hjem er borte for alltid, personlige verdier og minner er forvandlet til aske.Vi vil hjelpe familiene i den vanskelige tiden, og gjøre prosessen fremover lettere. Programleder Peter Moi Bubresko tar med seg en interiørdesigner som skal innrede de nye hjemmene slik at de gjenspeiler familiene vi møter. Peter tar på seg oppdraget med å gjenskape, restaurere eller skaffe til veie de viktige personlige eiendelene som ble brutalt revet vekk fra dem.
Solveig Kloppen og Hans Olav Lahlum skal finne eidsvollsmennenes slektninger  i et nytt program på TV 2 som feirer 200-årsjubileet til Norges Grunnlov.
Solveig Kloppen og Hans Olav Lahlum skal finne eidsvollsmennenes slektninger i et nytt program på TV 2 som feirer 200-årsjubileet til Norges Grunnlov.
De utvalgte Historiker og forfatter Hans Olav Lahlum debuterer som programleder når han sammen med Solveig Kloppen legger ut på Norge rundt-reise for å finne slektninger etter seks av de 112 eidsvollsmennene. Reisen gjennomføres i anledning TV 2s jubileumsserie «De utvalgte», som skal markere 200-årsjubileet for Norges grunnlov. Det store spørsmålet vil være om etterkommerne opprettholder arven fra sine slektninger. Det hele skal bli et underholdende samtidsportrett av Norge.
grillmester
grillmester
Norges Grillmester I et nytt program på TV 2 skal 10 par konkurrere om å bli Norges Grillmester. Stian har fått med seg Espen Lie som er råvareekspert og Jan Dahdji som er kjøkkensjef på en av Norges beste og største grillrestauranter, de to skal sammen med gjestedommere bedømme deltakerne. Gjennom 10 programmer skal våre grillentusiaster konkurrere i alt fra kjøtt, fisk, pølser, kaker og skalldyr, for det finnes nemlig ikke den ting som man ikke kan legge på grillen. Her blir det blod, svette og godt humør, masse grilltips og masse flammer. Programleder er Stian Barsnes Simonsen.
skogheim
skogheim
Hvem bor her? TV 2 skal i vår hjem til kjendisene. Og da mener vi virkelig hjem til – til og med når de ikke er hjemme selv. Gjennom åtte programmer besøker vi åtte forskjellige kjendiser. Programleder Kristin Skogheim vet hvem som bor i de ulike husene, men det får ikke seerne eller programmets to eksperter, interiørdesigneren Aina Sollie Steen og sosialantropologen Thomas Walle, vite. Her er det duket for gjettelek! Klarer vi – og klarer ekspertene å gjette hvem som bor her?
bloggerne
bloggerne
Bloggerne I dokuserien «Bloggerne» på TV 2 Bliss blir du kjent med fire norske jenter som velger å dele livene sine med på nett. Over åtte episoder deler de både små og store begivenheter i livene sine helt uten filter. Siden april 2013 har TV-kameraene fulgt Sophie Elise Isachsen (18) fra Harstad, Marna Haugen (32) fra Oslo, Emilie «Voe» Nereng (18) fra Hønefoss og Suzanne Aabel (32) fra Oslo.

Se de første «Hver gang vi møtes»-klippene:

Se smakebit av «Kjærlighet uansett»:

Se smakebit av «Samurai Sikkerhet»:

Hans Olav Lahlum og Solveig Kloppen leter etter eidsvollsmennenes etterkommere i «De utvalgte»:

Dag Otto Lauritzen skal oppfylle sine største drømmer:

Se traileren til spenningsserien «Det tredje øyet»: