Lars Elton Myhre (Foto: Olsen, Geir/SCANPIX)
Lars Elton Myhre (Foto: Olsen, Geir/SCANPIX)

Lars (29) legger opp - blir OL-ekspert på TV 2

Øyvind Alsakers makker er klar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

BERGEN (TV 2): Ett gapende hull sto igjen da TV 2 presenterte sitt OL-korps i slutten av oktober. Alpint-kommentator Øyvind Alsaker sto ikke oppført med noen makker.

Svaret kom i dag.

Les også: Sjekk hvem som gir deg OL på TV 2

Alpinisten Lars Elton Myhre legger opp og begynner som alpintekspert for TV 2. Under OL i Sotsji blir han Øyvind Alsakers makker og ekspertkommentator.

29 år gamle Lars Elton Myhre har vært på alpintlandslaget i ti år. Han tok bronse under junior-VM i alpint i 2004 og debuterte i verdenscupen samme år. Hans beste plassering i et verdenscuprenn er en femteplass i superkombinasjonen i Beaver Creak i 2007. Myhre deltok i OL både i 2006 og 2010. Han har kjørt de fleste alpine disipliner, men har satset tyngst på slalåm.

I fjor fikk han en ryggskade som gjorde at han mistet hele forrige sesong som utøver. Nå legger han opp for å begynne som ekspert i TV 2.

– Det har vært tungt å ta avgjørelsen om å legge opp. Men det at jeg nå skal være ekspertkommentator for TV 2 under OL gjør helt klart veien videre etter utøverkarrieren lettere. Jeg ser fram til å ta fatt på nye oppgaver i TV 2, og tror det blir utrolig spennende. Selv om jeg har vært innom kommentatorjobben tidligere er jeg veldig ydmyk til det som er foran meg. Jeg har god innpass i alpinmiljøet, kjenner utøverne godt og tror jeg har mye jeg kan bidra med, sier Myhre.

Myhre har jobbet sporadisk som alpintkommentator for NRK i periodene han har vært skadet, og er dermed ikke helt fersk i sin nye rolle.

– Jeg gleder meg veldig til å jobbe sammen med Øyvind Alsaker. Jeg husker ham som alpinkommentator for noen år tilbake, og i dag så digger jeg å høre på han når han kommenterer Premier League. Jeg tror vi blir en kommentatorduo som utfyller hverandre veldig godt. Jeg gleder meg også til å være en del av hele TV 2-laget som skal til Sotsji.

Øyvind Alsaker roser sin nye makker.

– Alpint er en idrett som stadig vekk er i utvikling. Det å få med Lars Elton som ekspert, som kommer rett fra en alpinkarriere, er en kjempefordel for oss. Han er faglig sterk, og etter det jeg har hørt av ham som kommentator har han et talent for formidling. Jeg gleder meg veldig til å jobbe sammen ham, sier Alsaker.

Redaksjonelt ansvarlig for OL på TV 2, Kjetil Myhren-Berge, trekker også fram Myhres formidlingsevne og faglige kompetanse.

– Vi er veldig glade for at Lars slutter seg til vårt ekspertkorps. I tillegg til at han er en fin fyr er han veldig interessert i å ta kommenteringen av alpint til et nytt nivå. Lars har et grunnleggende ønske om å forklare seerne hva som skjer og hvorfor det skjer. Målet er at seerne selv skal klare å skille mellom god og dårlig kjøring på bakgrunn av det Lars forklarer. Det stiller selvsagt store krav til formidlingsevne. For her handler det om små marginer. Men jeg er veldig trygg på at Lars vil lykkes, sier Myhren-Berge.

Lars Elton Myhre satser utenfor landslaget  (Foto: HRVOJE POLAN/Afp)
Lars Elton Myhre satser utenfor landslaget (Foto: HRVOJE POLAN/Afp)