johanna mesa
johanna mesa

– Jeg klarte ikke stoppe å tisse på meg

Johanna Grønneberg Mesas liv ble ikke helst som hun hadde tenkt etter fødselen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Anders Myhren

Den tidligere MTV-programlederen Johanna Grønneberg Mesa hadde planer om orgasmefødsel på TV da hun lot kameraene følge seg i TLC-serien «Johanna: prosjekt baby» men fallhøyden ble stor da lille Savannah ble født i et smertehelvete i oktober i fjor.

Stort bedre ble det ikke for Johanna å takle den nye hverdagen som mamma.

Les også: – Jeg endte opp med å dele alt!

Skyldfølelse

– Jeg gikk inn i sjokk. Jo mer folk snakket om hvor fort denne tiden gikk så tenkte jeg «hvor fort går den egentlig?». Jeg hadde så lyst til at den skulle gå fort fordi jeg synes ikke det var så veldig gøy. Og så føler man seg så fæl fordi man ikke synes det er gøy og ikke er så glad. Jeg hadde ikke den at jeg liksom forelsket meg i barnet mitt fra første stund og ikke kunne slutte å se på henne. Da hadde jeg utrolig skyldfølelse for at jeg ikke var den mammaen som ikke kunne slutte å se på barnet mitt, sier Johanne til «God kveld Norge».

I Johannas nye TV-serie «Johanna: prosjekt mamma», som har premiere på TLC søndag, og ikke minst i hennes nye bok «Etter fødselen – det alle glemte å si», forteller hun om flere av tabuene knyttet til det å være nybakt mor.

Les også: Johanna Grønnebergs fødsel ble et smertehelvete

Tisset på seg

Blant annet snakker hun åpent om hvor ille det kan gå på første joggetur etter fødselen.

– Jeg hadde hørt at jeg kunne begynne å trene igjen seks uker etter fødselen så jeg la ut på joggetur hjemme på Frogner. Etter fem meter så begynte jeg å tisse på meg. Da tenkte jeg bare: «Nei, fader heller. Jeg skal bli sexy så dette får jeg bare drite i». Jeg fortsetter å tisse på meg under hele joggeturen. Da jeg kom tilbake til mannen min, Vince, og åpnet døren spurte han om det var den sexy kona hans som var tilbake. Men, nei! «Det er den nedpissa kona di som har kommet hjem. Faen!», forteller en frittalende Johanna.

Med skyhøye ambisjoner om hvordan mammalivet skulle bli, ble det nemlig på ingen måte slik hun hadde sett for seg.

– Jeg skulle være en elegant, trent, glad og flink mamma. Jeg må bare innrømme at jeg prøvde å være bedre enn alle andre, og det klarte jeg ikke. Da blir man lei seg.

Les også:Høygravide Johanna: – Orgasme er jo fint