VENDEPUNKTET: Eirik Søfteland forandret sitt syn på religion etter morens død.
VENDEPUNKTET: Eirik Søfteland forandret sitt syn på religion etter morens død.

– Mammas død ble vendepunktet i livet mitt

Eirik Søftelands mor døde av kreft i 2007.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Troy Gulbrandsen

Idol-finalist og deltaker i «Skal vi danse», Eirik Søfteland (24) opplevde å miste moren i kreft for seks år siden. I tv2.nos «Skal vi danse»-nettserie snakker Eirik om hvordan morens død forandret hans syn på religion og om livet og døden.

Ble stilt til veggs

– Det satte i gang en tankeprosses. Jeg hadde jo vært veldig interessert i religion og sånn tidligere - bare for å forstå. Nå ble jeg stilt litt til veggs og nå måtte jeg kjenne på og føle på hvordan det er å ha noen som du er glad i som bare forsvinner.

– Godt at hun fikk fred

Eirik var 19 år da moren døde etter lengre tids sykdom. Brystkreften hadde til slutt spredt seg så mye i kroppen at familien forstod at det ikke lenger var noe håp. Eirik forteller at han også var lettet da moren til slutt fikk slippe smertene.

– Det var bare godt at hun fikk fred, jeg kunne smile og være glad på hennes vegne. Det er egentlig veldig meg; positiv tankegang og et smil - det er sånn jeg vil ha det, fortalte Eirik i et intervju med VG tidligere i år.

Livet og døden

Morens død fikk Eirik til å stille seg mange spørsmål om livet - og døden.

– Om hvordan de har det etterpå, ikke sant. Om de går til et annet liv, om de har de bra eller ikke. Og jeg tror det forandret meg veldig mye i forhold til hvordan jeg «went about my buisness» og interaksjonen med andre folk. Du får et annet perspektiv.

Her kan du se hva de andre «Skal vi danse»-kjendisene svarte da tv2.no stilte spørsmålet:

«Hvilket øyeblikk forandret livet ditt?

769765