Både SV og De Grønne faller under sperregrensen

Høyre og Frp går fram, mens både SV og Miljøpartiet De Grønne går kraftig tilbake og faller under sperregrensen i en ny meningsmåling.

GÅR TILBAKE: Hanna Marcussens Miljøpartiet De Grønne og Audun Lysbakkens SV går tilbake på siste meningsmåling. (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)
GÅR TILBAKE: Hanna Marcussens Miljøpartiet De Grønne og Audun Lysbakkens SV går tilbake på siste meningsmåling. (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)

På målingen som Opinion Perduco har laget for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB), faller Sosialistisk Venstreparti 0,9 prosentpoeng og er nede på skarve 3,2 prosents oppslutning. De Grønne som sikret seg én plass på Stortinget i høstens valg, faller 0,8 prosentpoeng og havner på 3,3 prosent.

– Jeg vil være forsiktig med å overtolke en enkeltmåling. Bildet er først og fremst at det er liten bevegelse i velgermassen, sier SV-leder Audun Lysbakken.

Følg siste utvikling i TV 2s partibarometer

Han sier han tror partiet fortsatt ligger rundt 4-tallet, noe gjennomsnittet på de nasjonale målingene i høst har vist. Ved stortingsvalget havnet partiet på 4,1 prosent.

Bakgrunnstallene for målingen viser at 14 prosent av tidligere SV-velgere nå går til Arbeiderpartiet.

Ap står omtrent på stedet hvil på målingen, med et fall på 0,1 prosentpoeng til 31,6 prosent. Begge regjeringspartiene går fram, Høyre med 0,8 prosentpoeng til 27,7 og Fremskrittspartiet med 0,5 til 14,3. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2