matsdæhlie
matsdæhlie

Ønsket av Chelsea som 7-åring: «Sparket» pappa som Norge-kommentator

Bare syv år gammel var Mats Møller Dæhli ønsket av Chelsea. Nå har 18-åringen sørget for at pappa Truls har «fått sparken» som landslagskommentator i VG.

Oslo (TV 2 Sporten): TV 2 møter far og sønn på idylliske Ullevål hageby der den talentfulle Molde-spilleren vokste opp med fotballspilling i den asfalterte skolegården på Ullevål skole.

Truls Dæhli har fortsatt papparollen, men tiden som Norges viktigste fotballkommentator er forbi. Etter at sønnen Mats ble tatt ut på landslaget kan ikke VG-kommentatoren lenger skrive om landets beste menn.

LES OGSÅ: Mats Møller Dæhli er månedens talent for oktober

– Det har jo blitt en privat fleip at jeg har vært nærmere unna å få sparken for hver dag som går. Og nå er det et faktum, sier Truls Dæhli og ler.

– Det går vel fint, tenker jeg. Jeg må vel si at jeg synes det ville vært rart om han fortsatte å skrive om landslaget nå, innrømmer Moldes midtbanetekniker, med fortid i Lyn og på Manchester Uniteds akademi.

Se TV 2 Sportens reportasje i videovinduet øverst!

– Da kom det en fyr bort til meg med et skjema. Det sto Chelsea på arket, og det viste seg å være en speiderrapport. Det trodde jeg ikke var mulig.

Faren satte dagsorden
Helt siden 1990 har den 57 år gamle VG-journalisten satt dagsorden i fotballdebatten.

– Har du lest mange av kommentarene til faren din selv?

– Ja, det har jeg. Og det er ikke alltid jeg er enig heller. Men jeg synes han er flink, da. Så jeg pleier å lese de, sier Mats Møller Dæhli.

Da de bodde i London og Mats fylte syv år fikk Truls Dæhli den første aha-opplevelsen på at sønnen var et talent utenom det vanlige.

– Da kom det en fyr bort til meg med et skjema. Det sto Chelsea på arket, og det viste seg å være en speiderrapport. Det trodde jeg ikke var mulig. For han hadde jo akkurat kommet seg ut av barnevognen på en måte, forteller Truls Dæhli.

– Det jeg husker av det, er den ene treningen jeg var med og trente med Chelsea. Det var gøy, det, minnes Mats.

LES OGSÅ: Dæhli kåret til årets talent

MatsDæhli2

Overrasket over landslagsuttak
Nå gleder 18-åringen seg til å få sjansen i treningslandskampene mot Danmark og Skottland – mens pappa inntar sofarollen.

– Det var overraskende å bli tatt ut, men det var bare gøy, sier unggutten.

– Engasjementet mitt blir ikke noe mindre. Men nå får jeg sette meg i sofaen og se på, humrer pappa Dæhli.