HØYGRAVID: En fortsatt slank, men høygravid Fotballfrue. (Foto: Caroline Berg Eriksen)
HØYGRAVID: En fortsatt slank, men høygravid Fotballfrue. (Foto: Caroline Berg Eriksen)

Høygravide Fotballfrue: – Jeg kommer ikke til å dokumentere fødselen

Toppbloggeren deler det meste med sine blogglesere, men ikke dette.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Line Barka og Christina Øien

I sommer erklærte den kjente bloggeren Caroline Berg Eriksen, også kjent som «Fotballfrue» at hun er gravid. Hun venter sitt første barn med Odd-spilleren Lars-Kristian Eriksen.

– Gleder meg til fødsel

I begynnelsen av desember måned venter ekteparet ei jente, og den høygravide toppbloggeren kan nå fortelle at hun gleder seg til fødselen.

– Akkurat nå gleder jeg meg faktisk til fødsel. Jeg vet det kommer til å bli tungt, vondt og hardt, men det skal bli så fint å endelig få hilse på den lille som har bodd inni meg i snart ni måneder. Jeg føler at fødselen er det siste jeg må gjennom før jeg får premien min, sier hun til «God kveld Norge».

Vil føde naturlig

Hun forteller at hun ønsker å gå gjennom fødselen uten smertelindring.

– Per i dag er det naturlig fødsel som er planen. Jeg ønsker å prøve meg uten noen form for smertelindring, men har blant annet tanker om både vann og kanskje lystgass. Epidural er ikke et ønske per i dag, men jeg er veldig glad for at muligheten er der, ettersom jeg kjenner flere som hadde samme innstilling som meg fram til fødsel, men som likevel endte opp med epidural på grunn av smertene. Så alt i alt er jeg egentlig veldig åpen for det meste, og tenker at veien må bli til mens jeg går, sier hun optimistisk.

Caroline er ei dame som har kontroll på det meste i hverdagen. Tanken på å miste kontroll under fødselen skremmer henne likevel ikke.

– Jeg er veldig opptatt av å ha kontroll, men nettopp dette med fødsel er det rett og slett umulig å styre selv. Det å gi slipp på kontrollen er noe jeg har jobbet med tidligere ettersom jeg er veldig redd for å fly, så jeg jobber på samme måte med tanker rundt fødselen, og er klar for å gi kontrollen til kroppen min og de rundt meg. Alt sitter i hodet, og jeg skal nok klare dette helt fint, sier hun.

Vil ikke dele fødselsbilder på bloggen

Den siste tiden har både Sigrid Bonde Tusvik og Johanna Grønneberg dokumentert egen fødsel gjennom serier på TV-skjermen.

Selv om Caroline vanligvis deler det meste fra egen hverdag med sine blogglesere, vil de neppe få dokumentert fødselen på bloggen.

– Det å dokumentere fødselen på bloggen er ikke noe jeg kommer til å gjøre. Det er mye mulig jeg deler historien min og hvordan jeg opplevde det hele, men dette må jeg bare ta på sparket etter hva som vil føles riktig i ettertid. Vi kommer til å ha med fotoapparat, men jeg tviler på at bilder fra fødselen vil bli delt på bloggen, da det er veldig privat.