Giroud
Giroud

Alsaker etter storkampen: – Tror ikke Arsenal er et gull-lag

Øyvind Alsaker mener det ikke holder med Olivier Giroud på topp.

Arsenal kunne langt på vei sende Manchester United ut av tittelkampen i Premier League med seier i gårsdagens toppoppgjør på Old Trafford.

I stedet var det hjemmelaget som begjærlig grep sjansen til å henge seg på i tittelracet. Arsenal produserte knapt en sjanse før pause, og selv om Arsene Wengers mannskap hevet seg etter pause ble det stryk i første syretest for London-laget.

Les: Van Persie senket Arsenal igjen

Øyvind Alsaker begynner å tvile på om The Gunners har det som skal til for å gå til topps i Premier League.

– Kampen viser at Arsenal er for tynt besatt på topp. Det har vært innvendingen mot Arsenal denne sesongen. Jeg mener at de andre topplagene, enten det er i England eller i Europa ellers, har en bedre spiss enn Olivier Giroud. Og de har i hvert fall bedre dekning enn Bendtner, sier Alsaker.

– Giroud er fantastisk mot Norwich og Crystal Palace
Dansken kom innpå for Cazorla da det gjenstod 12 minutter, men rakk ikke å gjøre annet enn å være litt for seint ute i avgjørende situasjoner foran mål. Giroud klaret aldri å spille seg inn i kampen. Jonny Evans og Nemanja Vidic, og seinere Phil Jones, hadde god kontroll på franskmannen.

Alsaker mener Arsenal må handle i januar.

– Arsenal kobles til toppspisser i januarvinduet. I den posisjonen er de sårbare. Giroud har hatt en knallhøst, men det er ofte mot Norwich og Crystal Palace at han er fantastisk. I går var han ikke i nærheten. Jeg er usikker på om han holder nivået, sier Alsaker, som mener klubben bør kvitte seg med Bendtner så fort som mulig.

– Han driver jo og disser klubben og manageren i intervjuer overalt hele tiden. Men de er tvunget til å ha ham med fordi de ikke har dekning. Lukas Podolski og Theo Walcott vil gi Arsenal en annen bredde i den posisjonen, men de er skadet. Man kan jo snu på det. Robin van Persie hadde satt inn en av de innsvingerne fra Sagna i 2. omgang. Han hadde vært på en av de, 100 prosent, sier fotballkommentatoren.

Les: Slik endte det da Liverpool-spiller skulle finne sin nye hjemmebane
Les: Krul til topps i tre kåringer etter monsterkamp

Tynn stall
For tiden herjer et virus i Arsenal-troppen. Per Mertesacker og Tomáš Rosický måtte stå over søndagens toppkamp, mens Serge Gnabry og Mikel Arteta slet med sykdom i forrige uke. Viruset synliggjør Arsenals største problem, slik Alsaker ser det.

– Özil sliten, Cazorla sliten, Ramsey ut på høyre og Arteta litt småsyk. Hele midtbanen, som er den sterke lagdelen i Arsenal, var under pari. Det er litt Manchester Uniteds fortjeneste. Dette var testen for Arsenal. Er det et gull-lag? De består jo ikke den. Jeg tror ikke de er et gull-lag. Hadde de fått et resultat i går hadde jeg trodd mer på det. Wenger sier i dag at Arsenal ble nervøse fordi de har en dårlig statistikk på Old Trafford. Det holder ikke. Det tar en time før de får en skudd på mål. Med seier hadde de kvittet seg med Manchester United som utfordrer. Tenk deg for en mulighet det var, utdyper han.

Rooney overbeviste
For Manchester United var 1-0-seieren et lite vendepunkt i sesongen. Alle topplagene bortsett fra Liverpool avga poeng, og nå er de regjerende seriemesterne bare fem poeng bak Arsenal.

– Det var den første store skalpen til Moyes - den første triumfen i en toppkamp. Det viser at de kan mobilisere til denne type oppgjør. Se på Rooney. Han spilte til en nier på børsen. Han var outstanding. United ble hundset fordi de takket nei til Özil fordi de hadde Rooney i den posisjonen. Det er vanskelig å argumentere mot det etter det vi så i går, sier Alsaker.