SERIEMESTER: Strømsgodset vant Tippeligaen 2013. (Foto: Grøtt, Vegard)
SERIEMESTER: Strømsgodset vant Tippeligaen 2013. (Foto: Grøtt, Vegard)

Strømsgodset tok seriegull etter magisk kveld i Drammen

Fire scoringer i andre omgang sørget for klubbens andre ligagull i historien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Strømsgodset-Haugesund 4-0 | Lillestrøm-Rosenborg 0-3

Se høydepunkter fra kampen øverst på siden!

Marienlyst/Bergen (TV 2): Strømsgodset er seriemester etter 4-0-seieren over Haugesund søndag. Godset avgjorde det hele foran et ekstatisk Marienlyst-publikum på det som ble en magisk kveld. Seriegullet er drammensernes andre i klubbens historie.

Dermed påvirket ikke Rosenborgs 3-0-seier over Lillestrøm på Åråsen noe som helst i gullkampen.

– Fortjent
Scoringer av Ola Kamara, Stefan Johansen og Øyvind Storflor var ingrediensene i gulloppskriften til Godset året etter Tippeliga-sølvet. Elleville Godset-supportere kunne storme banen etter 43 års ventetid og feire gullet sammen med spillerne.

– Det har vært mye drittslenging hit og dit om at vi ikke kom til å klare det. Det kladder litt i førsteomgangen, men i andreomgangen viste vi hvilket lag vi er. Vi vant serien fortjent, sier Stefan Johansen til TV 2.

Godsets midtbanegeneral legger bak seg en strålende sesong. Det hele ble også kronet med en scoring da gullet ble sikret.

– Det er en viktig scoring. Vi punkterte kampen og har egentlig full kontroll etter det, sier Johansen.

– Hvordan tror du Drammen blir i kveld?

– Det tør jeg ikke tenke på. Jeg skal være en del av det. Det kan bli skummelt.

Artikkelen fortsetter under videovinduet!

Les også: Nedrykkstårer i Tromsø og Hønefoss

– Kunstverket er komplett
Godset-trener Ronny Deila kan slå seg på brystet etter å ha ledet laget til gull på mesterlig vis. Suksesstreneren hylles av TV 2s eksperter.

– Han har holdt på med et kunstverk og malt på det i fem-seks år. Nå er han ferdig med det. Kunstverket er blitt komplett, sier Ole Martin Årst som tror at suksesstreneren kan være tapt for drammenserne.

– Jeg har en magefølelse på at han lyst på en ny utfordring. At han er ferdig i Drammen. Han har tatt stegene, blitt bedre fra år til år og utviklet klubben, sier Årst.

Mannen bak roret var i ekstase etter kampen.

– Vi har en helt fantatisk by, stadion og supportere. Den stemingen vi har her har jeg ikke opplevd noe sted. Celtic Park der var det litt sånn til tider, flirer Deila til TV 2.

– Vi skal nyte det. Alt skal ikke gjøres på en kveld. Vi skal nyte det over lang tid. Det er en sinnssyk prestasjon. Jeg hadde trodd at vi skulle klare det når jeg vet hva det egentlig vil si å ta seriegull med en så liten klubb. Jeg er så stolt over å være en del av dette.

Artikkelen fortsetter under videovinduet!

Svak førsteomgang, men så...
Strømsgodset virket preget av stundens alvor i den første omgangen på Marienlyst. Sjansene uteble og stemningen dalte da beskjeden om at Rosenborg ledet på Åråsen spredde seg blant publikum.

Men etter en rolig og nervøs førsteomgang, tok det fullstendig fyr etter hvilen.

Ola Kamara fikk servert en langpasning fra Jarl-André Storbæk tidlig i omgangen. Den innleide spissen viste rå kraft og teknikk da han dempet ballen og hamret inn den utrolig viktige ledermålet.

Les også: Skarsfjord om Brann-exiten: – Ingen tvil om at jeg har kommet dårligere ut enn fortjent

Temperaturen steg til uante øyder blant supporterne på Marienlyst. På banen kokte det også, kanskje litt for mye for noen. FKHs Dusan Cvetinovic kom susende inn i en takling på målscorer Kamara. Dommer Svein-Erik Edvartsen nølte ikke og sendte serberen rett i garderoben.

Artikkelen fortsetter under bildet!

STARTET FEST: Ola Kamara og Øyvind Storflor jubler for scoring mot Haugesund. (Foto: Grøtt, Vegard)

Trioen fikset biffen for Godset
Dermed ble det veldig vanskelig for gjestene. For Godset satte inn et høyere gir. Først måtte Per Morten Kristiansen varte opp med to mesterlige redninger på kort tid, før Stefan Johansen igjen sendte Marienlyst til himmels.

Landslagsspilleren første ballen på tverrs av sekstenmeterstreken før han hamret til med venstrefoten fra skrått hold. Ballen lurte seg inn via stolpen.

20 minutter før full tid eksploderte Marienlyst for tredje gang denne kvelden. Vertskapet kontret og Ola Kamara fikk ballen på høyresiden. Rollene var tydeligvis byttet om, for inne i feltet lå assistkongen Øyvind Storflor. 33-åringen fikk ballen av Kamara og satte inn 3-0.

Minuttet før full tid satte Kamara prikken over i-en på Godsets vanvittige sesong. Spissen satte inn sitt tolvte mål for sesongen på vakkert vis.

Artikkelen fortsetter under bildet!

FIKK IKKE HJELP: Alexander Sødelund og Rosenborg fikk ikke hjelpen de trengte fra Haugesund. Seier til tross, trønderne måtte ta til takke med sølv i Tippeligaen. (Foto: Varfjell, Fredrik)

Les også: Bortemarerittet fortsetter: Manchester City tapte for bunnlag
Les også: Van Persie senket Arsenal igjen

RBK ut i hundre
På Åråsen tok Rosenborg umiddelbart grep om begivenhetene. Mot et Lillestrøm som ikke hadde noe å spille for kom kampens første scoring etter kun seks minutter.

Ballen falt til John Chibuike ved sektenmeteren og spissen ladet kanonen. Arnold Origi hadde ikkje sjanse til å stoppe kanonkulen - RBK ledet 1-0.

Drøyt ti minutter senere doblet trønderne. Mike Jensen fikk banket inn 2-0 etter kaos inne i sekstenmeteren. Origi ble liggende etter en duell med Alexander Søderlund, men Chibuike fortsatte spillet og fyrte av en avslutning. Den ble blokkert, men returen ble nådeløst bane.

Bille ut med skade
Et skår i gleden for RBK var en situasjon like før pause. Nicki Bille Nielsen gikk i bakken på i duell med en LSK-spiller. Den danske spissen så ut til å ha tydelige smerter i skulderen da han vandret inn i garderoben. Det kan bety at cupfinalen mot Molde om to uker kan være i fare for Bille Nielsen.

Da Strømsgodset fant veien til mål etter hvilen i Drammen, gjorde det ingenting at Chibuike la på til 3-0 i den andre omgangen. Trønderne må ta til takke med seriesølv for sjette gang i klubbens historie.

Se referat fra LSK-RBK under: