model4
model4

Norsk «Top Model»-dommer ber sylslanke modeller slanke seg enda mer

Det får Tyra Banks til å se rødt.

Av Ståle Winterkjær og Line Barka

I mandagens episode av «Top Model» på TV3 vil dommer Donna Ioanna sjokkere TV-seerne. Hun ber de sylslanke modellene om å slanke seg.

– Dette er sannheten

Konklusjonen til TV-dommeren er at modellene skal ned i størrelse null.

– Når designerne lager klær så lages de i den størrelsen, og kun den. De lager ikke i størrelse 38, en størrelse 40 og en størrelse 42. De lager den størrelsen, og slik er det. Denne bransjen er bare slik, og da sier jeg sannheten i stedet for at de skal reise ut i virkelighetens verden og bli skuffet. De hadde aldri kommet inn dørene der en gang, sier Ioanna til «God kveld Norge».

Tyra Banks reagerer

Dette fikk Tyra Banks til å reagere og understreket ovenfor «God kveld Norge» at dette ikke er noe sunt ideal for de unge seerne av modellprogrammet. Hun er skaperen av «Americas next model».

766495

– Her er «Americas next model», men hun er ikke i Vogue i morgen. Og det er fordi jeg ikke velger en modell som er størrelse null. Og vi har utallige jenter som ønsker å være med i programmet som er syltynne, men jeg ønsker ikke å ha det imaget i mitt program, sier hun.

– Jeg tror mange kommer til å reagere på det. Vi er jo tynne, vi er ikke feite i forhold til mange mennesker, sier en av deltakerne.

Forberedt på kritikk

I programmet sier Ioanna følgende til deltakerne:

– Det kan godt hende at jeg nå får kritikk for å stå her og si til dere at dere må slanke dere. Men det er det som er virkeligheten om dere skal bli modeller.

Tyra Banks synes dette er et lite heldig budskap å sende ut til tv-seerne.

– Generelt må du være slank, så denne dommeren forteller sannheten. Men samtidig er ikke beskjeden man da sender hjem til tv-seerne den sunneste beskjeden.