kristinaUT (Foto: Alex Iversen / TV 2)
kristinaUT (Foto: Alex Iversen / TV 2)

Kristina brøt sammen etter «Farmen»: – Det var antydning til hyperventilering

Deltakeren sleit med å «vende tilbake» til 2013.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Sandra Kristiansen og Ståle Winterkjær

– Man får et lite sammenbrudd med en gang. Man er så utrolig sliten, og opplever et hav av følelser. Jeg var litt lettet da jeg kom ut, fordi det var veldig tøft å være der, samtidig som det var tungt, fjernt og trist. Jeg opplevde en enorm sorg, fordi man får et umiddelbart savn til folkene, forteller Kristina Austrheim Bratten (20) til tv2.no etter exiten.

Etter fem uker på gården måtte 20-åringen fra Førde se seg slått av Daria Druzd (29), da nok en jentekamp sto for tur søndag.

Les også: Farmen-Mari: – Hun spiller et skittent spill

– Ville vinne mer enn meg

Kristina hadde på forhånd valgt saging, fordi de andre deltakerne mente hun kom til å slå Daria i denne grenen, men da alvorets time kom hadde ikke Kristina noen god følelse.

– Jeg følte at jeg ikke hadde dagen. Jeg var svak og slapp. Under selve tvekampen gikk det greit i begynnelsen, og det var veldig jevnt. Og siden det var så jevnt, var det veldig surt å tape, uten tvil. Men Daria ville vinne mer enn meg der og da. Jeg hadde ikke mer å gi, sier hun.

Les også: – De er inne i et dypt kjærlighetsforhold

– Tøffere enn jeg hadde trodd

I ettertid var det vanskelig og trist for Kristina å vende seg til tanken om at hun ikke skulle være på «Farmen» mer.

– Det å omstille seg fra 1913 til 2013 var tøffere enn jeg hadde trodd. Jeg dro rett til leiligheten min i Bergen, fordi jeg trengte noen dager for meg selv og for å samle tanker. Man føler at man har vært på en annen planet. Så jeg dro ikke til foreldrene mine i Førde med en gang. Jeg ville være med vennene mine i Bergen først. Det var to uker som var litt rare, men så klarer man å hente seg inn igjen, tilføyer 20-åringen.

I forbindelse med finaleinnspillingen ble det ekstra tungt for den blide 20-åringen, som ikke klarte å holde tårene tilbake.

– Det var antydning til hyperventilering. Jeg lot alt bare slippe, noe som egentlig var litt godt. Det var mye grining! Jeg tar litt av noen ganger, men det er bare sånn vi ungjentene er, forklarer hun.

Se video av Farmen-venninenne Kristina og Mari på tur i Afrika her:

766447

Mange tilbakemeldinger

Hun påpeker at den vonde exiten ikke har gitt varige mén, og at hun mest av alt tenker på hvor heldig hun er som har et bra liv på utsiden av «Farmen».

– Jeg har fått mange fine tilbakemeldinger i ettertid. Folk stopper meg på gata, og sier at jeg gjør en god profil. Det er også stor pågang på Facebook, og jeg rekker ikke å svare alle, selv om jeg gjerne skulle gjort det, sier hun.

Les også: Derfor gråter Farmen-Hege etter det tøffe valget

Stor pågang

Den siste tiden har det vært stor pågang rundt Kristina, blant annet fordi det har versert romanserykter mellom henne og meddeltaker Lasse Rød Hansen på gården.

Hun innrømmer at det tar på.

– Jeg er litt klar for å bli ferdig med «Farmen» nå. Det tar på. Jeg gjenopplever det for andre gang når jeg ser det på TV, og det er ikke alt som blir formidlet som gjenspeiler hvordan jeg opplevde eventyret. Samtidig er jeg veldig takknemlig, og føler jeg har fått maks utbytte av «Farmen», bedyrer Kristina.

Les også: Husker du disse «Farmen»-parene?

Veien videre

Nå drømmer hun om å ta psykologistudiet et skritt videre, etter å ha fullført ett år i faget. Men foreløpig nyter Kristina litt ro og fred.

– Nå skal jeg jobbe på Bik Bok i Bergen en periode. Jeg tar det rolig, og nyter den lille oppmerksomheten så lenge det varer. Det må få være lov å si, sier hun lattermildt.

Kristina forteller at Lasse er den hun har blitt mest glad i på gården:

765621