En ny støtfanger vil vel koste rundt 3000 4000 kroner. Hva det vil koste å rette ut bjelken, det vet jeg ikke, sier Kristian Krogh (Foto: Audun Ronningen, .lofot tidende.no / ANB)
En ny støtfanger vil vel koste rundt 3000 4000 kroner. Hva det vil koste å rette ut bjelken, det vet jeg ikke, sier Kristian Krogh (Foto: Audun Ronningen, .lofot tidende.no / ANB)

- UP skadet bilen min og nektet å skrive skademelding

- Føler politibetjenten mente det var min skyld at jeg ble rygget på.

Fredag 22. oktober kjørte Kristian Krogh gjennom Storgata på Leknes, da bilen foran, en av UP sine utrykningskjøretøy, slo på blålysene for å stoppe en bil som kom i motsatt kjøreretning.

– Sjåføren satte bilen i revers uten å se at det var noen der, og så rygget han rett i meg. Det var masse vitner som så på, jeg tror til og med noen filmet det, uten at jeg har funnet ut hvem det er, sier Krogh.

Nektet å skrive skademelding

Resultatet av hendelsen var en ødelagt støtfanger foran på Kroghs Opel Astra samt en at framre rammevange ble bøyd inn mot radiatoren, det skriver lofot-tidende.no

– I tillegg ble det en stor sprekk i frontfangeren. Jeg ville at vi skulle skrive skademelding, men politibetjenten i bilen mente at fangeren min ikke var godkjent og at den ikke er erstatningspliktig siden jeg har mekket på den hjemme. Han nektet å skrive skademelding, sier Krogh.

– Urettferdig behandlet

Bilen til Kristian ble ødelagt i fronten,. (Foto: Audun Ronningen, lofot-tidende.no / ANB)
Bilen til Kristian ble ødelagt i fronten,. (Foto: Audun Ronningen, lofot-tidende.no / ANB)

Etter samtalen kjørte partene hver til sitt. Krogh benyttet anledningen til å besøke Opel, der han fikk påpekt at det er forsikringsselskapet som skal avgjøre hvem som har skyld i påkjørselen.

Kristian Krogh synes ikke han er behandlet på en god måte av politiet i saken.

– Den samtalen vi hadde var ikke noe videre hyggelig. Jeg føler at politibetjenten mente det var min skyld at jeg var blitt rygget på, og jeg ble veldig paff. Jeg synes jeg er blitt urettferdig behandlet, og er sjokkert over at jeg ikke ble møtt med litt mer behjelpelighet. Jeg kunne i det minste fått en skademelding på stedet, sier Krogh.

– Hadde ikke noe valg

Noen dager senere ble Kristian Krogh overlevert en erklæring, skrevet av politibetjenten. Der står det at Krogh "ikke vil fremsette krav om forsikringsdekning ad påkjørsel i Storgata".

– Der og da føltes som om jeg ikke hadde noe særlig valg, annet enn å skrive under på erklæringen, sier han.

Den aktuelle politibetjenten ønsker ikke å besvare spørsmål fra Lofot-Tidende vedrørende hendelsen, men henviser til sin overordnede som ifølge politibetjenten er informert om sammenstøtet.

– Gjort i beste hensikt

UP-sjef i Nordland Knut Danielsen kjenner seg ikke igjen i beskrivelsen av saken.

– Jeg kjenner til denne saken veldig godt, sier Danielsen som har hatt direkte dialog med tjenestemannen som er involvert.

Han er klar på at dersom Krogh har en skade som skulle erstattes, skal det selvsagt gjøres.

– Slik jeg har forstått dette var det i full overensstemmelse med ham.

Danielsen er også ukjent med at betjenten ikke ville skrive skademelding. Han oppfatter det slik at skaden var så bagatellmessig at det ikke oppsto erstatningsansvar.

– Dette er gjort i beste hensikt.

– Ønsket å være ryddig

Det oppsto ifølge Danielsen ikke skade på politibilen.

Han sier videre at han oppfatter det slik at løsningen ble valgt fordi man ønsket å være ryddig og at det ikke skulle være tvil i ettertid.

– Vi har før utøvd en skade og der vi selvsagt erstatter. Er det snakk om erstatning er det helt uproblematisk.

Danielsen avviser også at det skal ha vært press inne i bildet slik han kjenner saken.

– Vil han ha skademelding og har vi påført en skade er det innlysende at vi skal ordne opp, sier han.

UP-sjefen sier han fikk en orientering fra tjenestemannen om saken og om hvordan dette ble løst.

– Det har jeg sagt hørtes veldig ryddig ut.


Flere bil og motorsaker fra lofot-tidende.no finner du her:

Les også: Nå er dette Norges mest solgte bil