d (Foto: Aas, Erlend, © ERL)
d (Foto: Aas, Erlend, © ERL)

Drillo får ingen økonomisk kompensasjon fra NFF

Norges Fotballforbund har kommet til enighet med den tidligere landslagssjefen.

Det skriver Fotballforbundet i en pressemelding torsdag:

«NFF beklager prosessen i forbindelse med skifte av landslagssjef. Egil Olsen burde blitt involvert i prosessen før styret behandlet saken 26. september 2013. NFF har tatt lærdom av saken, og vil tilrettelegge for en god saksbehandling i tilsvarende saker i fremtiden», skriver NFF på fotball.no.

«Partene er enige om å legge saken bak seg, og ønsker landslaget og Per-Mathias Høgmo lykke til. Begge parter vil bidra til at laget lykkes best mulig.»

– Vi har kommet med noen innrømmelser om hvordan vi skulle behandlet saken på en bedre måte. Egil burde vært involvert før vi behandlet saken 26. september. Han hadde en annen oppfattelse enn oss da vi gikk ut av møtet vi hadde med han. Vi må beklage og ta et ansvar som arbeidsgiver for at han oppfattet det slik han gjorde, sier Yngve Hallén til TV 2.

Ingen sluttpakke
Etter det TV 2 kjenner til har ikke Drillo fremstilt noe økonomisk krav i avtalen som nå foreligger. Han skal ikke ha fått noen form for sluttpakke, erstatning eller annen form for kompensasjon.

Den eneste utgiften for NFF i denne saken er eventuelle saksomkostninger, slik TV 2 forstår.

– Drillo har hele veien vært tydelig på at det økonomiske ikke har vært det sentrale, sier Drillo-advokat Anne Marie Due til TV 2.

Fotballpresident Yngre Hallén er glad partene har kommet til enighet.

– Det er viktig og gledelig at vi nå kan legge denne konflikten bak oss. Det har vært en negativ sak for begge parter. Vi erkjenner at Egil oppfatter at han fikk sparken, selv om det ikke var vår intensjon, sier Yngve Hallén.

Ifølge pressemeldingen er Egil Olsen fornøyd med at saken nå har fått en løsning.

– Drillo er fornøyd med at han har fått en erkjennelse fra NFF at prosessen ikke har vært god, og at dette ikke har vært god personalbehandling. NFF beklager også at Drillo ikke ble tatt med i prosessen før styremøtet, sier advokat Due.

Sparket eller ikke?
27. september stilte Drillo opp på pressekonferanse på Ullevaal stadion der Per-Mathias Høgmo ble presentert som ny landslagssjef. 71-åringen svarte da «både ja og nei» på spørsmål om han følte han hadde fått sparken. Dagen i forveien hadde forbundsstyret bestemt at Høgmo kunne ta over umiddelbart dersom Drillo selv gikk med på denne løsningen.

Drillos kone Sigrun Vedelden reagerte kraftig i ettertid og møtte blant annet opp på Halléns kontor. I et brev til VG beskyldte hun også NFF-ledelsen for uærlighet, og reagerte på at toppfotballsjef Nils Johan Semb ikke ble informert før Drillo ble fjernet.

– Vi vil beklage den situasjonen som har oppstått i ettertid, da det er vår oppfatning at vi var blitt enig med Egil Olsen om et umiddelbart skifte. Derfor beklager vi sterkt det som skjer nå, fordi Egil Olsen har vært og er en svært viktig bidragsyter i norsk fotball, uttalte Hallén i en pressemelding i etterkant.

14. oktober snakket Drillo for første gang ut om avgangen i et intervju med TV 2. Der omtalte han lederstilen i NFF som neandertalsk, men sa at han følte toppfotballsjef Nils Johan Semb var blitt behandlet verre.

To dager senere dro Hallén og Siem hjem til Drillo med et mål om å sende ut en pressemelding hvor intensjonen var å vise at man var enige om å være uenige. Det ville ikke 71-åringen gå med på. Han kontaktet i stedet advokat og sendte brev til forbundsstyret.

Uenig i protokollen
NFF offentliggjorde siden protokollen fra styremøtet, som ga president Yngve Hallén mandat til å la Drillo gå. Der sto det blant annet:

«Forbundsstyret var kjent med at Egil Olsen var langt nede etter Sveits-kampen og ga uttrykk for manglende energi og krefter».

Dette ble bastant tilbakevist av en undrende Drillo. Han uttalte at han håpet konflikten med Norges Fotballforbund kunne løses utenfor rettssalen, men kalte svarbrevet fra NFF arrogant. Nå er partene likevel enige om å være enige.

Se TV 2s intervju med Drillo her:

760836