braaten (Foto: TV 2)
braaten (Foto: TV 2)

Denne Braaten-missen kan bli skjebnesvanger for FCK

– Han skulle ha spilt, og det var en elendig avslutning, sier Ståle Solbakken om sjansen som kunne sendt dem forbi Galatasaray på innbyrdes oppgjør.

FC København-Galatasaray 1-0

Daniel Braaten scoret et fantastisk mål og fikk mye skryt etter at FC København slo Galatasaray 1-0 i Mesterligaen tirsdag.

Han fikk blant annet nest beste karakter av danske bt.dk. «Genialt mål hed hælen. Flyvende på driblinger og fart. Tok dog for mange gale valg», heter det i den danske storavisens begrunnelse.

Malurt i Braaten-begeret
Blant de gale valgene var da 31-åringen misbrukte en enorm mulighet til å doble ledelsen da han stormet gjennom tyrkernes forsvar mot slutten av første omgang.

Isteden for å spille en umarkert Nicolaj Jørgensen valgte nordmannen å gå for en avslutning som gikk rett på keeper.

– Det er noe som kalles for å spille en «i-dusjen-pasning», dette var nesten en «i-dusjen-situasjon», sier TV 2-ekspert Mini Jakobsen.

FC København-trener Ståle Solbakken valgte å beholde kraftangriperen på banen, og angrer ikke på det - til tross for at han er enig i at det ikke var Braatens beste prestasjon.

– Det er Daniel på godt og vondt. Det er vanskelig å arrestere ham, for det ser ut som han hadde skylapper. Jeg kan ikke se at han kikker til høyre under hele løpet sitt. Det skulle han selvfølgelig ha gjort, og han skulle selvsagt ha trillet den til Nicolaj så hadde det vært 2-0, sier Solbakken til TV 2.

– Hvis det var noe malurt i begeret for Daniel så var det den situasjonen. Nummer en: Han skulle spilt. Nummer to: Det var en elendig avslutning.

Se både scoringen og missen i videovinduet øverst i saken.

Daniel-Braaten
  (Foto: SCANPIX)
Daniel-Braaten (Foto: SCANPIX)

– Håper på Real Madrid
Dersom Braaten hadde scoret ville FC København ledet 2-0. Med det ville de passert Galatasaray etter 1-3-tapet borte i Tyrkia.

Da ville sannsynligheten vært stor for at den danske hovedstadsklubben ville kvalifisert seg til Europaligaen.

Solbakken regner det ikke som usannsynlig at begge lagene taper de to siste kampene, og da vil Galatasaray fremdeles være foran hans lag.

– Nå ligger håpet vårt i at Real Madrid har gått videre før siste runde og at Ronaldo kanskje har en føling med en skade, da kan vi ha en sjanse, sier Solbakken.

Han fikk selv samme karakter som Braaten av avisen med begrunnelsen: «Overskudd ved å interagere med publikum. Totouh og Braaten fra start var modig og riktig sett.»

FC København og Solbakken virker som en god match, nok en gang.

Ståle Solbakken
  (Foto: SCANPIX)
Ståle Solbakken (Foto: SCANPIX)

Vant vinflaske
Siden nordmannen returnerte til klubben han førte til ligagull og Mesterliga-suksess før han lot seg lokke av Köln har klubben fått en merkbar oppsving i formen.

– Vi er nok på et høyere nivå enn jeg trodde vi kom til å gjøre. En ting er å spille i den danske ligaen, der var jeg ganske sikker på at vi kom til å gjøre det bedre enn hva de gjorde det før jeg kom til klubben, forklarer 45-åringen.

– Det er en annen ting å reise ut i Europa, der man vil ha en annen følelse enn hva vi hadde tidligere. Det kommer av kvaliteten i laget. Vi mangler et klart hierarki noen steder i troppen. Konkurranse er vel å bra, men skal du hevde deg i Europa må du ha noen på det ekstra nivået.

Likevel følte Solbakken seg så trygg på laget sitt at han veddet med danske Ekstra Bladets journalist om en flaske vin på at de kom til å vinne kampen.

Etter kampen var det klart for overrekking til «Skåle» Solbakken.

– Jeg ville vise omverden at det var mulig, og at dersom det ikke gikk inn så var det kun jeg som ville få rød nese. Det ville tatt noe av trykket på spillerne etter kampen blitt vendt over mot treneren, forklarer Solbakken som.