soder (Foto: Scanpix)
soder (Foto: Scanpix)

Søderlund får ikke bronsemedalje

– Flott at de begynte med nye regler nå da, sier Rosenborg-spissen som får enten gull eller sølv, men ikke bronse.

26-åringen har spilt 12 kamper for Haugesund denne sesongen, og har med tre scoringer og godt spill bidratt til at klubben sikret seg en historisk bronsemedalje.

Søderlund ble solgt til Rosenborg i sommer og er sikret gull eller sølv, men trodde også beviset på at Haugesund ender på tredjeplass ville komme i posten utover høsten.

Nye regler
Det skjer ikke etter at reglementet for merker, pokaler og diplomer ble endret på fotballtinget i 2012, får TV 2 opplyst av NFF.

– Jeg får ikke den bronsemedaljen, nei? sier Søderlund da TV 2 opplyser om regelendringen.

– Jeg aner ikke hvordan dette funker nå, men er uansett glad på Haugesunds vegne, fortsetter spissen.

Artikkelen fortsetter under bildet!

soderto
soderto

På fotballtinget i fjor ble følgende regel vedtatt:

«En spiller er bare premieberettiget for én klubb i samme sesong. En spiller som kvalifiserer for flere premier mottar bare premien som klubben spilleren avslutter sesongen for, er berettiget til».

– Flott at de begynte med nye regler nå da, sier Rosenborg-spissen og ler.

Holm tok gull og sølv
Thomas Holm er et eksempel på en spiller som nøt godt av det gamle regelverket. I 2011 tok han gull med Molde og sølv med Tromsø.

– Det hadde vært kjekt å få den bronsemedaljen, men nå er jeg i Rosenborg og ender opp med gull eller sølv. Det er ikke så mye å gjøre med at reglene er som de er, sier Søderlund.

RBK ligger ett poeng baK Strømsgodset før siste serierunde, og laget skal også senere i november ut i en cupfinale mot Molde som kan sikre pokaler og sølvtøy til Lerkendal.

– Det blir uansett to medaljer på meg. Jeg håper på to gull, sier Søderlund.