STORSPILTE: Bjarte Myrhol. (Foto: Heiko Junge/NTB scanpix)
STORSPILTE: Bjarte Myrhol. (Foto: Heiko Junge/NTB scanpix)

Norge med skremmeskudd mot Kroatia

Norge hang lenge med i svingene i treningskampen mot Kroatias stjerner i Bring Cup fredag kveld.

Telenor Arena/Bergen (TV 2 Sporten): Ved pause var stillingen 13-13, men etter sidebyttet viste Kroatias stjernegalleri sin klasse og vant til slutt 28-26.

– Dette føyer seg inn blant de hederlige tapene. Totalen og summen i dette her er ikke så gale. Vi greide å fighte og slåss oss inn i kampen. Totalt sett så er vi oppe å snuser på å slå Kroatia. Det er slike kamper vi trenger før EM i januar med tanke på utvikling, mente TV 2-ekspert Bent Svele etter tapet.

Se sammendrag i videovinduet øverst!

LES OGSÅ: Mikkel Hansen stoppet franskmennene

Vi henger lenge med og lærer masse av å spille mot så mange gode spillere. Vi er faktisk skuffet over at vi ikke vant i kveld

– Skuffet over at vi ikke vant
Robert Hedin var fornøyd til tross for nederlaget.

– Vi fikk fantastisk mye ut av denne kampen, men det er synd vi ikke henger med de første ti minuttene. Jeg ville beholde de unge spillerne på banen gjennom hele kampen ganske enkelt fordi jeg vil de unge spillerne skal bli bedre, oppsummerte svensken etter 26-28-tapet.

Bjarte Myrhol scoret seks mål og var Norges bestemann i tapet.

– Vi henger lenge med og lærer masse av å spille mot så mange gode spillere. Vi er faktisk skuffet over at vi ikke vant i kveld, sa Myrhol til TV 2 Sporten.

Robert Hedins menn fikk en marerittaktig start på kampen og lå under 7-2 etter ti minutter. Men anført av en strålende opplagt Bjarte Myrhol hentet Norge igjen ledelsen og kunne gå til pause med 13-13.

– Vi var på vei i seng, men snek oss ut kjøkkendøren og startet festen. Norge leverte en strålende førsteomgang mot et Kroatia som trodde de kunne komme hit til Telenor Arena å ta en avspaseringsdag, oppsummerte kommentator Harald Bredeli i pausen.

Vi snek oss ut kjøkkendøren og startet festen. Norge leverte en strålende førsteomgang mot et Kroatia som trodde de kunne komme hit til Telenor Arena å ta en avspaseringsdag

– Forrykende avslutning
Han fikk støtte av håndballekspert Frode Scheie.

– Avslutningen til Norge var forrykende, men i starten hang vi ikke med overhodet, mente han.

Det var landslagssjef Robert Hedin enig i.

– Det så ikke bra ut der i starten, men riktig så bra utover i omgangen, sa svensken til TV 2 Sporten.

Et av lyspunktene var Sander Sagosens innsats, som scoret i sin debut for Norge.

– Han har nettopp fått lappen, men viste at han er uredd og har et stort repertoar, sa Scheie om 18-åringen.

STORSPILTE: Bjarte Myrhol. (Foto: Heiko Junge/NTB scanpix)
STORSPILTE: Bjarte Myrhol. (Foto: Heiko Junge/NTB scanpix)

Kjelling måtte vente
Før kampen var det ventet at Kristian Kjelling skulle gjøre et etterlengtet comeback etter skade. Men han kastet inn håndkleet like før kampstart.

– Jeg har operert albuen for en liten stund siden, men håpet jeg kunne være med å spille mot Kroatia. Det gikk ikke. Jeg rekker EM, og er litt foran skjema. Neste uke er jeg i gang hundre prosent med trening igjen og vil spille kamper etter det, forklarte Kjelling til TV 2 Sporten.