Lørenskog fansen trodde det var lurt å fyre opp en rekke med bluss inne i hallen da de møtte Tønsberg på bortebane. (Foto: TV 2)
Lørenskog fansen trodde det var lurt å fyre opp en rekke med bluss inne i hallen da de møtte Tønsberg på bortebane. (Foto: TV 2)

Lørenskog og Tønsberg bøtelegges for bluss

Både Lørenskog og Tønsberg må betale 5.000 kroner etter at LIK-fansens bluss og knallskudd forsinket en kamp for to uker siden.

Oppgjøret mellom Tønsberg og Lørenskog i Tønsberg ishall måtte utsettes i 20 minutter da tilreisende supportere fra Romerike hadde med seg bluss og knallskudd som de tok i bruk innendørs.

Se episoden øverst!

Hele hallen måtte evakueres da brannalarmen gikk, og gjennom første periode var det synlig røyk i ishallen.

LES OGSÅ: Trodde dere virkelig dette var en god idé?

Bøtelagt med 5.000
Nå har disiplinærutvalget i Norges Ishockeyforbund bestemt at både Tønsberg og Lørenskog ilegges bøter på 5.000 kroner.

– Vi har hatt flere møter med våre supportere og gitt klar beskjed om ar slik opptreden selvsagt ikke er akseptabelt selv om det nok er såkalte «casuals» som må ta ansvaret for det som skjedde i Tønsberg Ishall og ikke vår supporterklubb, sier administrerende direktør i LIK, Svein-Erik Edvartsen, til tv2.no.

Han peker på at også tilreisende fra Tønsberg fyrte opp bluss under seriepremieren i Lørenskog ishall i september, men understreker at ingen av tribuneaktivitetene var særlig smarte.

– Hadde vi hatt tilsvarende dårlig ventilering hos oss som det er i Tønsberg Ishall, hadde det garantert blitt evakuering i Lørenskog Ishall også, sier Edvartsen.

Anker ikke
Lørenskog fikk beskjed om boten på vei til den TV 2 Sport-sendte bortekampen mot Stavanger Oilers torsdag kveld, og har allerede bestemt seg for ikke å anke.

– Presidenten i hockeyforbundet, som forøvrig har hjertet sitt i Tønsberg, uttalte etter kampen at dette ikke kom til å bli billig for Lørenskog. For det første viser vel historien at det er Tønsberg som er «blusseklubben» i Norge, og for det andre påpekte politiet at det er Tønsberg som arrangør som bærer ansvar for at sikkerhetstiltak er på plass i hallen, sier Edvartsen.