Northug (Foto: Giovanni Auletta/Ap)
Northug (Foto: Giovanni Auletta/Ap)

Nå har svensken funnet ut hvordan han skal unngå dette: – Petter vil bli sjokkert

Calle Halfvarsson har studert Petter Northug jr. på video før OL-sesongen.

Marcus Hellner har vært en av Petter Northugs argeste rivaler gjennom en årrekke. Som oftest er det den norske skikongen som har gått seirende ut av de mange duellene.

Men nå har våre naboer satt sin lit til at en annen svenske skal ta opp kampen med Northug. Calle Halfvarsson ble knust av nordmannen på ankeretappen av VM-stafetten tidligere i år, og ønsker nå revansje.

– Jeg ble forbannet og skuffet. Jeg går alltid for å vinne, sier han til Aftonbladet.

Les også: Northug bryter med svensk suksess-smører

Nå skal svensken ha funnet en oppskrift som skal ryste Northug og Norge. Han skal nemlig kopiere den norske ankermannen.

– Ofte etter løpene så tenker man på hvor dum man har vært, og at man gjør feil valg og bruker unødvendig energi. Derfor har jeg nå begynt å se på filmer hvor Petter har hatt sine beste dager. Han er smart, så jeg ser på hvordan han legger opp løpene sine taktisk, sier han.

Og han mener å ha avslørt hemmeligheten til nordmannen.

– Dersom man går likt som han så vil han bli sjokkert. Nå er det bare han som legger seg bak og sparer krefter mens de andre går foran og slåss om plassene. Da taper de krefter, sier han.

Nå skal han senke den norske skikongen i den kommende OL-sesongen.

– Han er ikke umulig å slå. Mange har gjort det før, og jeg har gjort selv også. Den dagen jeg vinner et løp slår jeg gjennom. Jeg ønsker ikke å bli nummer fem eller seks, jeg skal vinne sier han.

Northug (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)
Northug (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)