Sponsor
Sponsor

Sponsor betaler mer til Northug-fritt landslag

Pengene renner inn på Skiforbundets konto tross Petter Northugs landslags-nei.

VAL SENALES (TV 2.no): Norges Skiforbund presenterte tirsdag en sponsoravtale med Norsk Tipping verdt 20 millioner kroner over to år. Det er foreløpig den siste i en rekke avtaler som er blitt reforhandlet.

Fra før har Weber og BDO skrevet under på at de ønsker å være en del av sponsorapparatet rundt skilandslaget. Hovedsponsor Aker sitter foreløpig på gjerdet. En avgjørelse vil bli tatt før 30. november, forteller kommunikasjonsdirektør Atle Kigen.

Les: 100 dager til Bjørgen og Johaug kjemper om OL-gull: – Ja, vi gleder oss!
Les: Northug bryter med svensk suksess-smører

Betaler mer
Norges Skiforbund drar inn ca. 65 millioner sponsorkroner i året. Neste år vil det tallet øke til rundt 70 millioner kroner.

norsktipping3
norsktipping3

BDO er blant selskapene som har gravd dypere i lommen for å være med på gildet, til tross for at Petter Northug valgte å stå utenfor landslaget i vår.

Det bekrefter administrerende direktør Trond-Morten Lindberg.

– Prisen har i alle fall ikke gått ned. Vi oppfatter ikke at det er noen grunn til at prisen skal gå ned som konsekvens av at Petter har gått ut, sier Lindberg.

BDO sponser herrelandslaget i langrenn. Lindberg føler ikke at BDO nå betaler mer for et dårligere produkt.

– Vi føler på ingen måte at attraktiviteten i landslaget tas bort selv om Petter er ute. Petter er naturligvis veldig populær. Han har en eksponeringsverdi som er ekstrem høy. Han er det nærmeste vi kommer rockestjerne i idretts-Norge. Men vi ser at de verdiene resten av løperne representerer har veldig mange fellestrekk med det vi ønsker at våre folk skal ha, sier Lindberg.

Les: Her blir Therese Johaug satt helt ut
Les: – Vi tar sju gull i langrenn – med eller uten Northug

Foreløpig ingen Northug-underskrift
BDO-sjefen har ikke reagert på sponsorbråket mellom Northug og Norges Skiforbund. Langrennslandslaget har en sponsoravtale med Spar, noe som rimer dårlig med COOPs Northug-sponsorat. For å få lov til å gå verdenscup og OL må Northug signere en representasjonsavtale, noe han foreløpig ikke har gjort.

Målet med representasjonsavtalen er å verne om forbundets egne sponsorer. Og samtidig hindre at løpere som representerer Norge reklamerer for konkurrerende firmaer til landslagets sponsorer.

Partene skal være nær en løsning, men hvordan den ser ut og når det blir offentliggjort er foreløpig uvisst.