Svensken nåværende kontrakt går ut etter sesongslutt, og nå har trener Kjell Jonevret bestemt at Patrik Ingelsten ikke får forlenget.

Det melder Stavanger Aftenblad.

LES OGSÅ: Se Ingelsten score hat-trick for Viking

– Vi er i en situasjon der vi skal kutte 20-30 prosent av lønnsbudsjettet. Jeg kunne godt tenkt meg at vi fikk beholde alle spillerne, men det er de på utgående kontrakt

– Vi er i en situasjon der vi skal kutte 20-30 prosent av lønnsbudsjettet. Jeg kunne godt tenkt meg at vi fikk beholde alle spillerne, men det er de på utgående kontrakt som det er lettest å spare penger på. Vi skal ned fra 25 til 20 spillere i troppen, sier Jonevret til Stavanger Aftenblad.

Ingelsten har startet 20 kamper og scoret sju mål for Viking denne sesongen. Jonevret vil nå hjelpe sin landsmann med å finne en ny arbeidsgiver.

– Dette er ikke en artig situasjon. Patrik har vært vår beste spiss denne sesongen og han er en fantastisk fin fyr. Jeg skal definitivt hjelpe med å skaffe ham en ny klubb, sier Jonevret.

31-åringen ble toppscorer i Allsvenskan i 2008 med 19 scoringer da Kalmar FF vant ligagullet. Sesongen etter ble angriperen solgt til SC Heerenveen, men skadeproblemer ødela mye av oppholdet i Nederland.

Han ble hentet til Viking for omlag åtte millioner kroner i januar 2010. Men også oppholdet i Viking har vært preget av skader.

Ifølge Stavanger Aftenblad risikerer Viking nå å miste sju spillere i A-stallen ved sesongslutt. King Osei Gyan, Eirik Schulze og Joan Edmundsson får heller ikke får ny kontrakt, samtidig som landslagskeeper Rune Almenning Jarstein og Johan Lædre Bjørdal venter med å skrive under på en forlengelse med klubben. Benjamin Sulimani forlater også klubben, og midtbanespilleren Martin Ørnskov ble i sommer solgt til Brøndby.