Langrennsjentene. Bakerst fra v. Heidi Weng, Marthe Kristoffersen, Marit Bjørgen, Astrid Urenholdt Jacobsen og Maiken Caspersen Falla og Kristin Størmer Steira. Foran fra v. Celine Brun Lie, Therese Johaug, Ingvild Flugstad Østberg og Vibeke Skofterud. (Foto: Andersen, Kristoffer Øverli/NTB scanpix)
Langrennsjentene. Bakerst fra v. Heidi Weng, Marthe Kristoffersen, Marit Bjørgen, Astrid Urenholdt Jacobsen og Maiken Caspersen Falla og Kristin Størmer Steira. Foran fra v. Celine Brun Lie, Therese Johaug, Ingvild Flugstad Østberg og Vibeke Skofterud. (Foto: Andersen, Kristoffer Øverli/NTB scanpix)

100 dager til Bjørgen og Johaug kjemper om OL-gull: – Ja, vi gleder oss!

Les hvilke forventninger de norske skijentene har til Sotsji-OL.

VAL SENALES (TV 2.no): De norske langrennsjentene er for tiden på høydesamling i Val Senales i Italia. På den mektige isbreen 3200 meter over havet finsliper skilandslaget teknikken som forhåpentlig vil gi mange norske OL-gull.

Jeg tenker «oj, shit, nå nærmer det seg»

For hver dag produksjonen av røde blodlegemer økes, nærmer lekene i Sotsji seg. I dag er det bare 100 dager til OL. Det har allerede begynt å krible i magen til våre fremste skiutøvere.

– Jeg kjenner at det nærmer seg. Det er et mål jeg har hatt i bakhodet i lang tid. Nå har det kommet helt frem. Jeg tenker «oj, shit, nå nærmer det seg». Samtidig kjenner jeg at det skal bli godt å komme i gang, sier Therese Johaug.

Les: Dorthe Skappel blir OL-kommentator
Les: Putin vil avlytte Johaugs telefonsamtaler

Ekstra skjerpet
I Vancouver-OL var Johaug 21 år og som førstereisjente å regne. Hun var med på stafettlaget som tok gull. Individuelt ble det ingen medaljer for dalsbygdingen. En sjetteplass på duathlon og en sjuendeplass på 30 km er Johaugs meritter i OL-sammenheng.

– Forrige gang jeg var med i OL var det første- eller andreårs senior. Nå føler jeg at dette er min mulighet til å ta medalje. OL er bare hvert fjerde år. Det er det største en idrettsutøver kan være med på. Jeg kjenner at jeg er ekstra skjerpet foran en sånn sesong, sier Johaug.

Marit Bjørgen gleder seg voldsomt til OL. Men hun er spent på om hun klarer å prikke inn toppformen.

– Det er god tid ennå, hehe. Det begynner å nærme seg, og jeg begynner å tenke mer mot det. Jeg er spent på om jeg klarer å være i bra form i OL. Målet mitt er en individuell gullmedalje, men jeg har lyst å ha et godt mesterskap, sier Bjørgen.

Les: Disse blir TV 2s programledere under Sotsji-OL
Les: Disse skal kommentere OL på TV 2

– OL virker veldig stort
En som ikke har ofret OL så mange tanker er Heidi Weng. Hun har kortsiktige mål som er viktigere akkurat nå.

– Jeg gleder meg egentlig mest til sesongstart, jeg, sier Weng, som ikke har tenkt over at OL bare er 100 dager unna.

– Jeg føler at det er et skirenn som skal gåes, og har ikke tenkt over at det er veldig stort. Men det virker veldig stort. Det merker jeg på de mest rutinerte og på dere journalister, sier hun.

Marthe Kristoffersen er tilbake i slag etter en sesong preget av sykdom og mange tunge stunder. Nå vil hun bruke hver dag fremover for å overbevise landslagstrener Egil Kristiansen om at hun er god nok til å gå duathlon-konkurransen i OL.

– Jeg tenker det betyr at jeg har 100 dager med forberedelse igjen. Jeg føler jeg er i rute. Hvis jeg fokuserer på hver enkelt dag tror jeg det blir bra, sier Kristoffersen.

– Hva er det som pirrer ved OL?

– Det er hvert fjerde år, så det er en litt sjelden ting. Det er det største en idrettsutøver kan vinne, slår hun fast.