Northug (Foto: Skibstad, Kent/NTB scanpix)
Northug (Foto: Skibstad, Kent/NTB scanpix)

Northug bryter med svensk suksess-smører

Petter Northug skal ikke bruke svenske Perry Olsson som smører under verdenscupen og OL, skriver Expressen.

– Ja, jeg har ikke lenger ansvaret for Petters ski. Det er Petters valg, sier Olsson selv til avisen - fra høydesamling i Val Senales i Nord-Italia.

I dokumentaren «Sirkus Northug» på TV 2 sist vinter fremhevet Mosvik-ekspressen svensken som en sentral del av teamet rundt ham. Som smører har Olsson tatt imponerende 34 OL- og VM-medaljer for Norge.

Den jobber fortsetter han i frem mot OL i Sotsji, bare ikke for Northug.

– Det finnes ingen dramatikk i dette for oss. Petter ville ha en forandring, vi ville ha en virksomhet som fungerer så bra som mulig, sier landslagstrener Trond Nystad til Expressen.

Northug har dannet sitt eget privatlag og satser utenfor landslaget foran kommende sesong. Fra før er det kjent at Northug ikke får samarbeide med Olsson utenfor verdenscupsesongen.

Les også: Petter Northug jr. skal gå Tour de Ski

Ifølge Nystad er det mer praktisk at en annen smører overtar ansvaret, samtidig som familien Northug også ønsket mer ansvar for skiene hans. Stein-Olav Snedsrud blir i stedet Northugs smører når han skal gå i landslagsdrakten.

– Litt press må jeg regne med. Slik er det å være smører for skinasjonen Norge. Men det er ikke noe jeg tenker spesielt mye på, sier Snesrud til Østlendingen.

Snesrud har vært en del av det norske smørerteamet siden vinteren 2011. 29-åringen var en av de ferskeste smørerne til Skiforbundet og den yngste med hovedansvar, skrev lokalavisen Østlendingen da han ble ansatt for to år siden.

I vinter skal han også ha ansvar for skiene til Heidi Weng, Celine Bruun Lie og Eirik Brandsdal.

Northug har slitt med en virussykdom, men er snart tilbake i full trening. Konkurranseprogrammet hans fram mot jul er foreløpig ikke spikret på grunn av sykdomsproblemene.

- Min mening er at Petter må fokusere på trening nå, og ikke på verdenscupen. Spør du meg så bør Petter ikke gå i verdenscupen før etter jul, sier Nystad til avisen.

– Og Tour de ski?

- Vi får se. Men for meg låter det ikke fornuftig, sier Nystad.

Northug selv ønsker å gå Touren som oppladning til OL i Russland i februar.

(©NTB/ TV 2)

Perry Olsson er nøye når han gjør klar skiene til de beste i Norge. (Foto: MATS WEDERVANG/)
Perry Olsson er nøye når han gjør klar skiene til de beste i Norge. (Foto: MATS WEDERVANG/)