Nei   du ser ikke feil. Peugeot 1007 kom med en meget spesiell dørløsning. Det ga bilen mye oppmerksomhet   men dessverre for Peugeot ikke like mye salg.
Nei du ser ikke feil. Peugeot 1007 kom med en meget spesiell dørløsning. Det ga bilen mye oppmerksomhet men dessverre for Peugeot ikke like mye salg.

Peugeot 1007: Ikke rart dette vakte stor oppsikt

Meget spesiell småbil – nå får du den billig.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei jeg er på jakt etter en brukt småbil til min mor som har passert 60 år. Hun vil ha en liten bil som er enkelt å håndtere og parkere. Samtidig bør den være kurant å sette seg inn i og være trygg å kjøre.

Først så jeg på biler som Toyota Yaris og VW Polo, men fikk tips om en Peugeot jeg faktisk aldri hadde hørt om tidligere. 1007, en knøtt liten bil som ser veldig smart ut med store og elektriske skyvedører. Prisene er heller ikke ille, godt under 100.000 kroner for en bil som er seks-sju år gammel. Men hvorfor har man hørt og sett så lite til denne bilen, er det fordi den var ukurant da den kom? Veldig takknemlig for en tilbakemelding fra deg på dette! Hilsen Sveinung.

Benny svarer:

Hei Sveinung. Hyggelig at du hjelper mor med bil – det er nok mange både mødre og fedre som kan trenge det.

Ja – her har du kommet over en sjelden fugl. Det var ganske mye blest og skriverier om Peugeot 1007 da den kom. Årsaken til det var naturligvis den meget spesielle dørløsningen. At bakdørene er av skyvedør-typen har vi jo sett på ganske mange biler etter hvert, men her er det altså fordørene som kan skyves – og de er attpåtil elektriske og kan kjøres med fjernkontroll.

Dette gir veldig god atkomst til forsetene, og det er nok også enklere å komme seg til baksetet i og med at åpningen blir såpass stor. I hovedsak er nok dette uansett en bil som neppe brukes til å kjøre mange passasjerer med. Med lengde på 3,73 meter snakker vi kompakte mål.

1007 gjorde det veldig bra da den ble kræsjtestet av Euro NCAP. Det samme kan vi ikke si om alle konkurrenter på denne størrelsen.

Bilen vakte altså oppsikt da den kom, men som det ofte er med ting som skiller seg kraftig ut fra mengden: Det blir gjerne litt enten- eller. I dette tilfellet varte nyhetens interesse veldig kort. 1007 ble sett på som både litt sær og litt meningsløs av mange – og dermed ble det ikke mye salg ut av det.

Enkel og billig – vi har testet Skodas minstemann


Kranglete dører

Bilen var også ganske kostbar. Dørkonstuksjonen var ikke billig å produsere og dette gikk også ut over vekten. Til å være så liten var dette en tung bil. Når utseendet i tillegg ikke akkurat traff store kjøpegrupper hjemme, ble det tungt for Peugeot. 1007 gikk ut av produksjon i 2009 og ble ikke erstattet. Akkurat det sier jo ganske mye.

Dette er også sjeldne saker på bruktmarkedet her hjemme. Faktisk er det ikke mer enn fire stykker til salgs akkurat nå.

Den rimeligste blir din for 89.000 kroner. Da snakker vi en 2005-modell som bare har gått 30.000 kilometer. Generelt er det lav kilometerstand på alle de som er til salgs. Det underbygger inntrykket av at dette ikke var bilen som ble kjøpt av de som kjørte mye og langt. Snarere var det nok som bil nummer to – jeg tar også sjansen på å tippe at mange av kjøperne var det vi med et hyggelig uttrykk kaller "godt voksne".

Jeg har hørt rykter om at de elektriske skyvedørene kan være noe kranglete, så her er det viktig å forsikre seg om at de fungerer som de skal. Sjekk gjerne også om noe har vært byttet her – eller om de har fungert som de skal hele tiden.

Når en bil er såpass sjelden som dette, er det heller ikke enkelt å selge den via internett. Jeg tviler på at veldig mange aktivt går inn og leter etter en 1007. For deg som kjøper gir det veldig gode muligheter for å prute.

Det er også på sin plass å være kresen her, i forhold til hvordan bilen har vært fulgt opp, servicehistorikk osv. Finner du et pent eksemplar til en god pris, kan dette absolutt være en bra bil for en mamma som trenger "ny" bil.

Lykke til med jakten!


To separate bakseter som kan skyves i lengderetningen, det gjør 1007-interiøret riktig så fleksibelt.
To separate bakseter som kan skyves i lengderetningen, det gjør 1007-interiøret riktig så fleksibelt.


ABS: Dette har gjort bilkjøringen mye tryggereStort arkivDu kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Husker du denne raringen?

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: