Lars Bohinen (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)
Lars Bohinen (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)

Bohinen tar over Sandefjord

Den tidligere Asker-treneren tar over etter Arne Sandstø.

Lars Bohinen tar over jobben som Sandefjord-trener. Det kom frem på en pressekonferanse mandag.

Dermed erstatter han Arne Sandstø som har trent laget siden slutten av 2011.

Bohinen har skrevet under en treårskontrakt og vil lede laget ut 2016-sesongen.

– Jeg ble kontaktet, og vi hadde en rask og ryddig prosess. Dette er en spennende klubb med ambisjoner. Slik sett passer vi godt sammen, sier Bohinen etter pressekonferansen.

Sandefjord hadde en god start på sesongen, men har fått det tungt etter sommeren. Det har etter alle solemerker kostet dem playoff-plassen (de kan ta igjen både Mjøndalen og Bryne dersom begge disse taper og en målforskjell på seks mål dårligere tas igjen fra Sandefjords side), og Bohinens hovedoppgave neste sesong ser derfor ut til å bli å føre laget opp i Tippeligaen.

– Jeg har ambisjoner om å bygge et lag som har sportslig utvikling. Klubben har ambisjoner om å rykke opp, og kanskje bli mer enn bare et tippeligalag på sikt, sier Bohinen.

– Ryktene sier at du er en streng trener?

– Sier de det? He-he. Jeg er opptatt av disiplin og seriøsitet, men også at det skal være mye humør og lagånd, sier Bohinen om sin egen trenerstil.

bo (Foto: Dmitry K Valberg )
bo (Foto: Dmitry K Valberg )

Bohinen har denne sesongen vært trener for Asker i 2. divisjon, og var svært nære opprykk til Adeccoligaen med laget i sin første sesong som hovedtrener. De endte på 2. plass, fire poeng bak erkerivalene fra Bærum.

Les også: Bohinen skal få sving på Asker

Stor karriere som spiller - en trenerkarriere i emning
Tidligere har han også både vært assistenttrener og sportslig leder i Vålerenga og sportsdirektør i Stabæk, i tillegg til fotballekspert i TV 2.

Som spiller opplevde han en eventyrlig utenlandskarriere, med opphold i engelske Nottingham Forest, Blackburn og Derby, samt sveitsiske Young Boys, som de største høydepunktene.

44-åringen spilte også 49 landskamper og scoret ti mål for Norge i det som var Drillos og det norske A-landslagets storhetstid på 90-tallet.