TETT PÅ: Conrad Murray levde svært tett på «Kongen av pop». Han forteller nå om det tette forholdet dem imellom, tre uker etter at han slapp ut av fengsel.
TETT PÅ: Conrad Murray levde svært tett på «Kongen av pop». Han forteller nå om det tette forholdet dem imellom, tre uker etter at han slapp ut av fengsel.

Michael Jacksons lege blir løslatt fra fengsel

Etter å ha sonet halve fengselsstraffen, slipper nå Conrad Murray ut, ifølge CNN.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Beate Sneve Larsen

Den kanadiske hjertelegen Conrad Murray, ble idømt fire års fengsel for uaktsomt drap etter at superstjernen Michael Jackson døde i 2009. Men i dag slippes han fri, etter bare to år bak murene, ifølge CNN.

Grunnen til den tidlige løslatelsen er at Murray (60) har sittet inne i et av Californias fengsler som skal avlaste de overfylte statlige fengslene.

Og i fengslene i California er reglene annerledes enn i de statlige. Der får nemlig de innsatte strafferabatt, og Murray har derfor fått redusert dommen med to år.

Murray ble fengslet i november 2011.

Russisk rulett

Anklager David Walgren sa under rettssaken at Jacksons lege, Murray, hadde spilt «russisk rulett med Michael Jacksons liv hver eneste natt» ved å gi ham det smertestillende preparatet «Propofol» for at han skulle sove skikkelig.

Det var ifølge påtalemyndigheten legens unøyaktige omgang med reseptbelagte medisiner som forårsaket Michael Jacksons overdose-død.

Forsvarerne mener derimot at superstjernen selv var skyld i sin egen død, da han injiserte det sterke anestesimiddelet propofol mens Murray var ute av rommet.

Men aktor argumenterte med at Murray hadde neglisjert Jackson ved å la han ligge uten tilsyn under behandlingen av det sterke legemiddelet.

Murray har ikke angret på det han gjorde, ifølge CNN.

– Hele min tilnærmingsmåte har kanskje ikke vært av den tradisjonelle måten, men alle mine intensjoner har vært gode, sa Murray til CNN i april.

Han sa også at han hadde forklart Jackson at dette var en kunstig måte å komme i søvn på, og at han prøvde å få Jakcson av preparatet.

Inkompetent lege

Tidligere i oktober ble det slått fast i dom at det var legen som var inkompetent, og at konsertarrangøren AEG Live ble frikjent for å ha et medansvar i popstjernens død. Det var nemlig konsertarrangøren som hadde hyret inn legen som til slutt tok de gale medisinske vurderingene for popstjernen.

Legens inkompetanse var også del av den fellende dommen over Murray.

– Jackson døde ikke på grunn av et isolert tilfelle av en feil, men på grunn av totaliteten av alle de beslutningene Dr. Murray tok, sa dommeren blant annet da doktoren ble dømt til fire års fengsel i 2011.

Murray kan ikke lenger praktisere som lege i California, Texas eller Nevada etter å ha blitt dømt for uaktsomt drap, men hans advokat har uttrykt at Murray vil forsøke å få omgjort dette slik at han igjen kan behandle pasienter.