Touré (Foto: Denis Tyrin/Ap)
Touré (Foto: Denis Tyrin/Ap)

Touré har sett seg lei på rasismeproblemene: – Svarte spillere kan boikotte Russland-VM

Men Sepp Blatter støtter ikke City-stjernens utspill.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Yaya Touré fikk en lite hyggelig opplevelse da han ble utsatt for rasistiske tilrop fra tribunen under Manchester Citys Mesterliga-møte mot CSKA Moskva i Russland denne uken.

– Jeg synes det er helt utrolig og veldig trist. Jeg mener UEFA bør gjøre noe drastisk. Jeg håper de kan klare å bli kvitt dette problemet, sa han etter kampen.

Vil boikotte Russland-VM
Og midtbane-sjernen har absolutt ikke glemt episoden ennå. Fredag uttalte han til engelske medier at både FIFA og russiske myndigheter bør ta tak i problemet, ellers kan det få konsekvenser når landet skal arrangere fotball-VM i 2018.

– Det er veldig viktig. Ellers er vi ikke komfortable med å komme til VM i 2018. Det er mulig at vi ikke kommer, sier han ifølge Reuters.

Les også: Touré utsatt for rasistiske tilrop i Russland: – Jeg blir veldig trist

Ikke veien å gå
Men ivorianeren får ikke støtte hos FIFA-president Sepp Blatter som mener at en boikott ikke er veien å gå.

– Jeg mener vi aldri skal snakke om å boikotte et verdensmesterskap. Vi skal kjempe mot rasisme, men en boikott vil ikke være et våpen mot rasisme, sier han.

Og Blatter får støtte av Chlesea-manager José Mourinho.

– Den største andelen av mennesker som går på fotballkamper er mennesker som respekterer forskjeller og som respekterer alle som de er. Og de er mer viktig enn den lille gruppen som uttrykker seg selv på en negativ måte. Fotballens historie er skapt av flere raser. La oss kjempe mot de tusen, men la oss gi de milliardene hva de vil ha. Det er det beste for fotballfans over hele verden, sa han på en pressekonferanse fredag.

Også Arsene Wenger har uttalt seg om saken etter hva som skjedde i midtuken.

– Å gå så langt som en boikott er litt tidlig. For det er ikke bevist hva som skjedde i Russland. Jeg mener Russland selv må nedkjempe dette problemet. Men man vil selvsagt at alle skal bidra, sier han.

Les også: Touré med tre like frisparkperler på rappen: – I samme klasse som Beckham og Ronaldo

CSKA neker
CSKA Moskva har på sin side benektet Tourés anklager og sier at de er ovverasket og skuffet over uttalelsene til ivorianeren. Men Touré selv er ikke i tvil.

– Det var litt rasisme da jeg spilte i Ukraina, men det var bare snakk om én eller to personer. Ikke i grupper som det var på onsdag, sier han.

Touré (Foto: Ivan Sekretarev/Ap)