ski_2_sensurert
ski_2_sensurert

Her kaster de klærne i snøen: – Verst for henne som falt og fikk en grein over brystene

Se alpinister og snowboardere i fri utfoldelse.

Den amerikanske skifilmen «Valhalla» vekker oppsikt på grunn av en helt spesiell scene på drøye to minutter.

Der kaster deltakerne klærne, og uten en tråd setter de seg i skiheisen kun iført ski og snowboard. Det har gitt helt fantastiske bilder av frikjørerne som utfolder seg i puddersnøen.

Se selv i videovinduet over!

Les også: Landslagsutøver med nakenstunt på treningsleir

– Det handler om frihet
I et intervju med Huffington Post forteller en av filmens regissører, Nick Waggoner, hvordan de kom opp med ideen om å kjøre nakne i snøen,

– Jeg tror mye av inspirasjonen til «Valhalla» stammer fra filmer og bilder fra 60- og 70-tallet. Det var virkelig en æra da folk stilte spørsmål ved grensene rundt dem, og prøvde å forme sine egne meningen om hva som var bra og dårlig, basert på sine egne individuelle erfaringer. Om du ser Woodstock-dokumentaren er det utrolige scener med folk som svømmer sammen nakne, og det er langt unna noe seksuelt. Det handler om å ha frihet og å ha det gøy. Jeg mener det er det vi har prøvd å veve inn i filmen fra begynnelsen, sier han, og legger til:

– Jeg må også gi litt ære til min medregissør, Ben Sturgulewski, som virkelig gikk i bresjen for filmingen og la en plan for hvordan segmentet skulle bli. Han kom tilbake fra en grå dag med medioker snø, og i stedet for å gi seg tidlig gjorde han gråstein til gull og fikk utrolige bilder av folk som står nakne på ski, på en dag som ellers hadde hatt forhold som var for dårlige til filming. Det morsomme alle så i bildene var smittende, og det tok i lang før folk kastet klærne. Det var utrolig, sier Waggoner.

Les også: Kowalczyk: – Har sett at russerne er klare med sine små rumper

– Kaldt
Alle opptakene ble ikke gjort samtidig. Det var for eksempel varmere da de filmet stolheisturen.

– Det var i februar da vi filmet. Det var to til fire minusgrader. Det er kaldt, ingen tvil om det. Stolheisbildene tok vi i April, da temperaturen var litt mildere, sannsynligvis litt i underkant av ti plussgrader og sterk sol. Men det var fremdeles kaldt, sier han.

Waggoner innrømmer at det å falle når man kjører i snøen ikke er noe særlig.

– Det er vanskelig å forestille seg hvordan det er å falle i snø når man er naken. Snøen og kulden kan være ganske vond. Det er som er arktisk skrubbsår. Du prøver virkelig å unngå det, men folk holdt selvsagt ikke igjen, sier han.

Les også: Her blotter skiskyttergutta seg for Tora Berger

Verst for svenske Karine
Regissøren avslører at en kollisjon med et tre, som endte med noen skrubbsår, var det verste uhellet.

– Ingen skader. Den som fikk den verste støyten var Karine, en svensk kvinne som jobber som snekker i Stockholm når hun ikke står på ski naken foran kamera. Hun falt og fikk en grein over brystene sine, men når du gjør noe så latterlig som å stå naken på ski midt på vinteren så er du ganske forberedt på at slike tullete ting kan skje, forklarer Waggoner.