Cesc Fabregas (Foto: GLYN KIRK/AFP)
Cesc Fabregas (Foto: GLYN KIRK/AFP)

Fàbregas åpner for Arsenal-retur: – Hadde vært fantastisk å reise tilbake

Barcelona-stjernen håper å vende tilbake til «klubben i mitt hjerte».

Cesc Fàbregas forlot Arsenal i 2011 til fordel for barndomsklubben Barcelona. Midtbanevirtuosen hadde da bodd i London i hele åtte år.

Nå åpner 26-åringen for en retur til Emirates og klubben «som han elsker».

– Arsenal har fortsatt en plass i hjertet mitt, og det vil de alltid ha. Det hadde vært fantastisk å reise tilbake dit en dag, sier han i et større intervju med The Guardian.

– Jeg vet ikke om jeg vil få muligheten til å spille. Eller om jeg kanskje returnerer etter karrieren er over. Men det er en klubb som alltid vil holde dørene åpne for meg. Klubben er som en familie, og jeg er sikker på at de ville gitt meg muligheten til å spille en eller annen rolle der, sier spanjolen.

Les også: Tony Adams gjester TV 2s Premier League-studio

– Ble komplett i Arsenal
Fàbregas fikk sin Arsenal-debut som 16-åring og opplevde mange oppturer i den røde drakta. Han mener London-klubben gjorde han til en mer komplett spiller og satte fart i karrieren.

– Da jeg var 16 år så trente jeg med Thierry Henry, (Dennis) Bergkamp, (Robert) Pires og (Patrick) Vieira. Jeg hadde spilt 50 kamper da jeg vart 17 år, jeg spilte Mesterliga-finale som 18-åring og EM-finale som 21-åring. Arsenal satte fart på alt. Hvis jeg hadde blitt værende i Barcelona, så hadde det tatt lengre tid for meg. Arsenal gjorde meg til en mer komplett spiller på alle måter, forteller han.

Men Fàbregas hadde også flere nedturer i løpet av sine drøyt 200 kamper for Arsenal. Noe av det vanskeligste å svelge var at han aldri klarte å hjelpe klubben til en ligatittel.

Fàbregas mener noe av årsaken til manglende pokaler på 2000-tallet gikk på det mentale.

– Det er vanskelig å svare på, men det var alltid noe. For eksempel den sesongen som Eduardo hadde den forferdelige skaden (februar 2008. journ.anm.). Det gikk inn på alle spillerne, og etter det gikk det gradvis nedover for oss. Vi kjempet side om side med Manchester United, men klarte ikke å henge med helt inn, forteller han.

– Det var en mental ting for oss. Eduardo ble først skadet, så tapte vi ligacupfinalen for Birmingham, som rykket ned like etterpå. Måten vi tapte den kampen på... Det var vanskelig å komme tilbake. Spesielt når man er såpass ung, sier Fàbregas åpenhjertig.

Les også: Arsenal-spiller mobber Manchester United på Instagram

– Özil er spektakulær
Fàbregas beskriver videre signeringen av Mesut Özil i sommer som «spektakulær», og han har troen på at Arsenal kan levere varene denne sesongen.

Men på spørsmål om han tror Manchester United er ute av ligatitteldansen, svarer Fàbregas kontant:

– Nei, nei, nei. Manchester United vil garantert være med der oppe. Jeg kom til England for ti år siden og i ti år har folk sagt 'Denne sesongen kommer Manchester til å kollapse'. Men det har aldri skjedd. De er alltid der, sier han.

Fabregas (Foto: ALBERT GEA/Reuters)
Fabregas (Foto: ALBERT GEA/Reuters)