Knyken  20130808.
Det ble bare 18.plass for Petter Northug Jr.(bilde) under torsdagens start på Toppidrettsveka på Kynken i Sør Trøndelag. 
Foto: Ned Alley / NTB scanpix (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)
Knyken 20130808. Det ble bare 18.plass for Petter Northug Jr.(bilde) under torsdagens start på Toppidrettsveka på Kynken i Sør Trøndelag. Foto: Ned Alley / NTB scanpix (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)

Petter Northug jr. skal gå Tour de Ski

– Jeg skal bryte ned kroppen, sier skiesset.

I et intervju med Adresseavisen snakker Petter Northug jr. (27) ut om sykdomsproblemene som har påvirket opptakten til den viktige OL-sesongen. Mosvik-ekspressen har kommet seg på bedringens vei, men det har vært spekulert i om Northug ikke kommer til å gå konkurranser før nyttår. Nå letter nordmannen på sløret og kommer med gledelige nyheter for norske langrennsfans.

– Skal gå Tour de Ski
Northug ønsker å stille til start på Beitostølen for å gå en distanse som gjennomkjøring når den nasjonale åpningen går av stabelen i slutten av november. Han melder seg også klar til Tour de Ski som et ledd i oppkjøringen til OL.

– Jeg skal gå Tour de Ski. Der skal jeg bryte ned kroppen, få noen fine konkurranser og så roe litt ned i høyden frem mot NM. Det er planen. Jeg tror det blir vanskelig å være i form til Tour de Ski med det grunnlaget jeg har. Tidligere har jeg vært sliten på slutten og med enda mindre grunnlag nå, så kan det fort skje igjen, sier Northug til Adresseavisen.

Northug har aldri klart å vinne Tour de Ski, noe han trolig ikke klarer å gjøre denne sesongen heller. OL er uttalt det viktigste målet for 27-åringen denne sesongen, men antall øvelser han skal delta i er blitt nedjustert.

– Han kommer ikke til å gå alle distanser i OL. Vi kommer kanskje til å plukke ut to eller tre distanser og gå for de, sa Northugs trener Eirik Myhr Nossum til TV 2 12. oktober.

Les også: Northug ønsker å trene for fullt
Les også: Disse idrettsstjernene tjente mest i fjor

– Han er ikke redd for å drite seg ut
TV 2s langrennsekspert Odd-Bjørn Hjelmeset håper Northug holder hodet kaldt inn mot OL og ikke «skal rekke ditt og datt».

– Det som er fint med Petter er at han tør å drite seg ut. Han kan stille på Beitostølen, og der kan han både vinne og bli nummer 64. Han er fornøyd med økten uansett, for han har gjort det han skal gjøre. Han er ikke bekymret for at han blir nummer 64. Det er Petter Northug i et nøtteskall, og det er derfor alle lurer litt på han der fyren, humrer Hjelmeset til tv2.no.

– Det er nok klokt for Petter å gå skirenn. Men hadde jeg vært mannen i gata ville jeg brukt mer tid. Petter tar noen ekstreme valg fremover på hva han skal gjøre. Når det nærmer seg OL kommer han til å prioritere mye, mye hardere enn han noen gang har gjort.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Northug (Foto: Skibstad, Kent/NTB scanpix)
Northug (Foto: Skibstad, Kent/NTB scanpix)

Hjelmeset skryter av Northugs evne til kjenne på kroppen, og sammenligner samtidig Mosvik-ekspressen med en annen langrennslegende.

– Man må alltid kjenne på kroppen hva som er best. Der er nok Petter grasalt god. En annen som var vanvittig god på det var Thomas Alsgaard. Han var helt rå på å prioritere hvordan han skulle trene for å bli best. Der er Petter også, sier Hjelmeset.

Men TV 2-eksperter tror likevel ikke at det har så mye å si om Northug går på Beitostølen eller i verdenscupen.

– Han er en løper som må ha startnummer på seg jevnt og trutt i løpet av vinteren. Man må huske at han er aleine nå. Han får ikke matchet seg på trening slik som resten av det norske herrelandslaget. Den eneste måten han får testet seg på er i skirenn. Så får det gå som det går, sier Hjelmeset.

Ikke signert kontrakten
Mosvik-ekspressen har ennå ikke signert representasjonsavtalen med det norske landslaget. Forrige uke sa Northug til TV 2 at han i verste fall ikke blir å finne i OL dersom partene ikke blir enige om representasjonsavtalen som alle utøvere utenfor landslaget må signere.

– Det verste scenarioet er jo at jeg blir hjemme under OL. Jeg skal alltids klare å finne på noe, det finnes jo andre skirenn å gå også, sa Northug i et intervju med TV 2.

Langrennssjef Åge Skinstad føler seg likevel sikker på at Northug signerer kontrakten i tide.

– Jeg synes jeg så et lite smil i munnviken til Petter der. Det er nok ingen fare for at han ikke signerer avtalen, sa Skinstad til TV 2 dagen etter Northug-uttalelsene.