Fisjt ( © Sochi2014 Press Office )
Fisjt ( © Sochi2014 Press Office )

Fisjt Olympiastadion

Åpnings- og avslutningsseremoni

Publikumskapasistet: 40 000
Tatt i bruk: 2013

Fisjt Olympiastadion ligger midt i Olympiaparken slik at tilskuerne får en fantastisk utsikt til både fjellene i nord og havet i sør. Designet av stadionet er unikt i Russland. For første gang har man under konstruksjonen av et så stort bygg valgt å bygge ett gjennomsiktig tak av polykarbonat. Taket vil gi inntrykk av snødekkede fjelltopper og sørger for at bygget er i harmoni med landskapet rundt, både Imeretinskaja-dalen og Kaukasus-fjellene.

Under byggingen har de hatt fokus på å imøtekomme kravene fra Den internasjonale paralympiske komite og generell tilgjengelighet for funksjonshemmede.
Stadionet vil etter OL brukes som hjemmebane for det russiske landslaget i fotball. Den vil også være en arena for underholdingsarrangement.

Fisjt-fjellet er 2 857 meter høyt og er et av de mest ikoniske fjell i Russland. Oversatt betyr navnet “Hvithode”, “Hvit frost” eller “Gråhode”. Navnet kommer fra isen på selve toppen. Den skinnende toppen var utgangspunktet for taket på stadion, et tak som vil sørge for at alle tilskuerne har utsikt til hele fjellet til enhver tid.

Øvrige arenaer:
RusSkie Gorki hoppsenter
Sanki bob- og akesenter
Laura skisenter
Roza Khutor ekstrempark
Roza Khutor alpinsenter
Iceberg isarena
Sjajba Arena
Bolsjoj ishall
Ice Cube curlingsenter
Adler Arena