OSLO/NEW YORK (TV 2 Sporten): Trener Alain Vigneault har tatt grep etter tapet mot New Jersey Devils - Rangers' femte på sju kamper.

Etter kun elleve scoringer hittil, ble Chris Kreider hentet opp fra Hartford Wolf Pack denne uken. Amerikanske journalister mener han kan gå inn som en av de seks løperne som får mest istid i klubben.

Men det tas flere grep i New York. På tirsdagens trening måtte Mats Zuccarello Aasen ta plass i fjerderekken. Nå ser det ut til at nordmannen må se oppgjøret mot Philadelphia Flyers natt til fredag norsk tid fra tribunen.

Etter onsdagens økt hadde han en lang prat med assistenttrener Scott Arneil ute på isen.

– Vi hadde en prat om hvorfor det ikke fungerer om dagen. Han spurte meg litt om det, forteller Zuccarello til tv2.no i garderoben etter treningen.

Får beskjed torsdag
Alain Vigneault sier til tv2.no at han ikke har bestemt seg for om Zuccarello får sin åttende kamp for sesongen eller ikke natt til fredag. En endelig avgjørelse er ventet etter istreningen i morgen.

– Det er ingen hemmelighet at jeg har spilt dritdårlig. Og det er ikke noe gøy når man ikke bidrar. Det ender med at man tenker mye. Slik det ser ut nå tror jeg neppe at jeg spiller i morgen, sier Zuccarello.

– Hvordan har det vært å bli sendt rundt på forskjellige rekker denne uken?

– Det er vel for å vise at jeg ikke har vært bra nok, og sette et eksempel. Er man ikke god, spiller man ikke.

Zuccarello sier selv han skal være en av spillerne som produserer poeng med Carl Hagelin, Ryan Callahan og Rick Nash ute, men den tidligere Modo-spilleren står med null poeng og kun sju skudd på mål hittil denne sesongen. Med 16,5 minutter i snitt på isen har Oslo-gutten minus tre i pluss/minus-statistikken.

Forsvinner neppe
26-åringen signerte i sommer en ettårskontrakt som gir ham rundt sju millioner i året uansett om han spiller i NHL eller AHL. Dersom Rangers skulle ha et ønske om å kvitte seg med Zuccarello, vil han nå i så fall bli plassert på den såkalte waivers-listen. Det betyr at andre klubber kan hente landslagsspilleren på dagen dersom de tilbyr ham minimum det samme som han nå har i lønn.

– Jeg blir overrasket dersom det skjer, sier TV 2s hockeyekspert Bjørn Erevik.

Overrasket er han også over at Zuccarello nå ser ut til å ende på tribunen i verdens beste liga.

– Jeg har sett alle kampene live med unntak av én. Mats har ikke produsert, men det gjelder også flere spillere som ikke har prestert like bra som ham i banespillet. Nå vet ikke jeg hva som skjer på treningene, men kanskje er dette noe de gjør for å vekke både Mats og gruppen, tror Erevik.