Det nytter lite å kjøre forbi bommen i feil kjørefelt   bilen blir registrert uansett. Men det er det tydeligvis mange bilister som ikke har fått med seg. (Foto: Tom Melby, an.no/ANB)
Det nytter lite å kjøre forbi bommen i feil kjørefelt bilen blir registrert uansett. Men det er det tydeligvis mange bilister som ikke har fått med seg. (Foto: Tom Melby, an.no/ANB)

Livsfarlig bomring-juks – til ingen nytte

Nei, så enkelt er det ikke å lure kameraene ...

Folk i Salten i Nordland risikerer liv og helse i et fånyttes forsøk på å unngå å betale bompenger.

I et brev til politimesteren i Salten beskriver styreleder Owe Gunnar Fagerli i Veipakke Salten at flere bilister, gjengangere, forsøker å lure bomstasjonene på rv. 80 i Valnesfjord og Kystriksveien ved Godøynes i Bodø ved å kjøre forbi bommen i feil kjørefelt. Det skriver Avisa Nordland.

Motgående kjørefelt

– Vårt driftsselskap har underrettet oss om at det er en del trafikanter som passerer bomstasjonene i motgående kjørefelt, idet de åpenbart tror at de da kan passere gratis.

– Det er ikke gratis, idet bilene blir fotografert så vel forfra som bakfra uansett hvilken fil de passerer bomstasjonen i. Passeringen blir belastet avtale eller fakturert, skriver han.

Ber politiet holde øye

Driftsselskapet sier at det fins gjengangere blant disse, det vil si kjøretøyer som mer eller mindre systematisk legger seg i motgående kjørefelt. I tillegg til at de tror at unngår å betale for passeringen, bryter de trafikkreglene og er til stor fare for andre trafikanter, legger han til.

Det er Bro- og tunnelselskapet AS i Bergen som drifter bommene til Veipakke Salten. Owe Gunnar Fagerli ber i brevet politiet vurdere å holde et øye med bomstasjonene på Godøystraumen, Strømsnes og etter hvert også i Vikan som mulig forebygging for å unngå ulykker.

Du kan lese mer om bil og trafikk på an.no – her:

LES OGSÅ: Bom-ministeren avviser løftebrudd