Ferguson (Foto: JON SUPER/AP)
Ferguson (Foto: JON SUPER/AP)

Keane får gjennomgå i Fergusons bok: – Han hadde en giftig tunge

Den tidligere United-sjefen forteller sanheten om sitt forhold til Roy Keane.

Den som får gjennomgå hardest i Sir Alex Fergusons nye biografi er hans tidligere kapten Roy Keane.

Ferguson omtaler iren som en skremmende person som hadde evnen til å skremme Ferguson selv i tillegg til medspillerne. Han skriver at Keane styrte klubben med jernhånd, men at det var snakketøyet som gjorde han mest fryktet.

– Det mest skremmende med Keane var tungen hans. Det var nesten skremmende å se. Og jeg er fra Glasgow, skriver han.

Se utdrag fra Ferguson-pressekonferansen over!

Les også: Ferguson bekrefter: – Rooney ba om å bli solgt

Keane skal ha blitt rasende over elendige forhold under lagets treningsopphold på Vale del Lobo i Portugal i 2005. Keane ville heller trene i nabobyen, og dette førte til en stor krangel mellom Ferguson og hans kaptein. Det hele toppet seg i et intervju med MUTV hvor Keane slaktet flere av sine lagkamerater inkludert spillere som Kieran Richardson, Darren Fletcher, Alan Smith, Edwin van der Sar og Rio Ferdinand.

Keane skal i etterkant ha bedt spillerne se intervjuet for så å gjøre seg opp en mening. Det skal ha ført til konfrontasjoner fra flere av hans medspillere i tillegg til Fergusons vrede.

Artikkelen fortsetter under bildet

Keane (Foto: Phil Noble/Pa Photos)
Keane (Foto: Phil Noble/Pa Photos)

Slaktet Ferguson foran laget
Iren skal deretter ha slaktet Ferguson foran hele spillegruppen for å ha brakt hans personlige interesser inn i klubben. Han siktet til Fergusons konflikt med John Magnier angående hesten Rock of Gibraltar.

Ferguson innrømmer at hendelsen var skremmende og at han måtte slå ned på det med en gang. Dermed forsvant Keane til Celtic i 2005. Noen måneder seinere skal han ha kommet tilbake for å unnskylde seg, men etter flere offentlige ordkriger i etterkant har forholdet de to imellom aldri har blitt det samme.

– Sett i ettertid så var det at han forlot klubben det beste som kunne skje. Flere spillere var redde for ham, sier Ferguson.

Se bokforfatter Paul Hayward prate om hvordan det var å skrive boken her:

763072