PÅ MIDTBANEN: Wayne Rooney ble brukt en del på midtbanen under Sir Alex Ferguson. Selv ville Rooney bekle rollen som spiss. (Foto: ANDREW YATES/Afp)
PÅ MIDTBANEN: Wayne Rooney ble brukt en del på midtbanen under Sir Alex Ferguson. Selv ville Rooney bekle rollen som spiss. (Foto: ANDREW YATES/Afp)

Ferguson i biografi: – Rooney ba meg om å kjøpe Özil

Managerlegenden bekrefter at England-spissen ba om å bli solgt i sommer.

Tirsdag kom de første dryppene fra den nye biografien til Sir Alex Ferguson, ført i pennen av journalisten Paul Hayward.

Se utdrag fra Ferguson-pressekonferansen over!

Rooney ba om å bli solgt
I boksen skriver Ferguson om hva som egentlig skjedde da superspissen Wayne Rooney ønsket seg bort fra klubben i sommer - samtidig som skotten selv ga seg i klubben.

I boken bekrefter Ferguson at Rooney kom til ham på kontoret og ba om å bli solgt, skriver The Mirror.

«Han kom inn på kontoret mitt dagen etter vi vant ligagullet og ønsket seg bort. Agenten hans startet da med jobben å selge ham», skriver Ferguson.

Det har tidligere vært sådd tvil om hvorvidt Rooney faktisk ba om å bli solgt eller ikke, noe som ikke kom direkte frem i Fergusons intervju etter sesongen.

I boken skriver Ferguson også om den tidligere Rooney-tiden – hvor managerlegenden tvilte på om spissen hadde det i seg å bli like god som klubblegendene Ryan Giggs og Cristiano Ronaldo.

– Rooney har fantastiske kvaliteter, men de kan ble spist opp av manglende trening. Se på måten Ronaldo eller Giggs passer på kroppen sin, skriver Ferguson ifølge The Mirror.

Alex Ferguson (Foto: Yui Mok/Pa Photos)
Alex Ferguson (Foto: Yui Mok/Pa Photos)

Rooney: – Kjøp Özil
På pressekonferansen tirsdag sa Ferguson imidlertid at han aldri ville ha solgt spissen om han fortsatt var trener – i den formen han er i nå.

– Hvis dere spør meg om dette i dag? Aldri i verden om jeg hadde solgt ham når jeg ser hvor god han er for United, sier Ferguson.

I boken kom han også med en smått absurd avsløring. I 2010 var Rooney oppbrakt over det han følte var manglende ambisjoner fra Ferguson. Så langt gikk Rooney at han ba Ferguson om å kjøpe Mesut Özil - daværende Werder Bremen-spiller.

«Özil var ikke på vår radar. Vi signerte Chicharito den sommeren. Mine tanker var på Rooney og Chicharito. Jeg fortalt ham at det slettes ikke var hans sak hvem jeg skulle signere», skriver Ferguson.

Özil endte som kjent i stedet i Real Madrid, en klubb han forlot til fordel for United-rival Arsenal i sommer.

– Skyt meg, bare ikke selg Ronaldo
I boken sier Ferguson også at han heller ville bli drept enn å selge Ronaldo til Real Madrid da det første budet kom.

– Ronaldo er den mest talentfulle jeg har trent. Jeg fortalte ham at jeg heller ville bli skutt enn å selge ham da det første budet kom, skriver Ferguson om tiden etter det første budet.

I boken kommer Ferguson også med kritikk av Liverpool-duoen Steven Gerrard og Luis Suarez, samt tidligere manager Rafa Benitez.

– Jeg er en av de få som mener at Gerrard ikke er en toppklassespiller, skriver Ferguson.

762902

Les også: Ferguson-journalist lover sprengstoff i ny bok

Se bokforfatter Paul Hayward prate om hvordan det var å skrive boken her:

763072